Kursus for praktiklærere (uddannelseslærere), De Frie Skoler

Er du uddannelseslærer på en fri eller privat grundskole? Tilmeld dig vores 3-dages kursus, hvor du lærer at vejlede og støtte studerende gennem hele deres studieforløb. Kurset indeholder bl.a. praksisøvelser og konkrete forslag til, hvordan du kan afprøve nye vejledningsmetoder i egen praksis. For dig, der vil styrke din vejledningspraksis og være med til at udvikle skolens uddannelseskultur.

Format

Kursus

Sted

Aarhus

Pris fra

6.500 kr

Startdato

30. sep. 2025

Varighed

3 dage

Udbytte for dig og din arbejdsplads

På kurset får du indsigt i, hvad praktik i den ny læreruddannelse vil kræve af dig som uddannelseslærer.  

Du vil også kunne bidrage til at udvikle skolens uddannelseskultur i forhold til at udvikle skolen fra praktikskole til uddannelsesskole, hvor fokus er på et ligeværdigt samarbejde om praktikken på tværs af læreruddannelse og uddannelsesskoler. 

Du vil opleve, at din vejledningspraksis bliver mere nuanceret og kan omfavne den bredde af udfordringer og undringer, den studerende møder i praksis.  

Du vil kunne støtte og guide, når den studerende skal forholde sig til alle facetter af lærerarbejdet; 

  • Hvad er klasseledelse?  
  • Hvad gør jeg, når jeg oplever konflikter?  
  • Hvordan indgår man i et team? 
  • Hvordan kan jeg udvikle mig ved at reflektere i og over praksis?  
  • Hvordan balancerer jeg mellem at holde fokus på social trivsel og fagligt udbytte? 

Mere information

  • Kurset tager afsæt i de nye rammer for praktik med læreruddannelsen 2023.

    Flere skal være uddannelsesskoler, da LU23 betyder mere praktik for den enkelte studerende, og I skal som praktiklærere betragte jer selv som meduddannere. Et begreb vi vil udfolde og dykke ned i forståelsen af i forbindelse med at gå fra at være praktikskole til uddannelsesskole. Skolen kultur og uddannelseskultur bliver sat under lup for at undersøge, hvordan I skaber gode læringsforløb for de studerende i praktik. Vi vil i forbindelse også give plads til at drøfte, hvordan læreridentitet og lærerprofession på de Frie Skoler har en betydning for det praktikforløb, de studerende vil opleve. 

    De ni dimensioner af lærerrollen, som de studerende skal udvikle kompetencer indenfor, er blandt andet lærerens didaktiske grundbegreber, professionel autoritet og dømmekraft, samarbejdskompetence, undersøgelseskompetence og relationel kompetence i forhold til elever og kolleger. Desuden beskæftiger vi os med forskellige konkrete måder at facilitere lærings- og refleksionssamtaler gennem de studerendes praktikforløb.

    Den første kursusgang arbejder vi med en grundlæggende forståelse af praktikken i LU23. Vi arbejder med uddannelseslærerens opgaver gennem teoretiske perspektiver og praksisnære afprøvninger. 

    Anden kursusgang tager afsæt i vejledning som en central kompetence med henblik på at understøtte studerendes læring i praktik. Kursisternes erfaringer med lærerstuderende på skolen vil blive inddraget. 

    På tredje og sidste kursusgang arbejder vi med facilitering af vejledningssamtaler- og forløb, vurdering af lærerstuderende i praktik og samler op på både centrale læringspointer og erfaringer fra praksis med studerende.

  • Kurset afvikles over tre kursusgange med hvert sit indholdsmæssige fokus. Undervisningen består af både oplæg, øvelser og tid til forberedelse af små afprøvninger i egen praksis.  

  • Uddannelseslærere på De Frie Skoler.

Tilmeld dig

Sted

Aarhus

Pris

6.500 kr.

Dato

30. sep. 2025 - 12. jan. 2026

Ansøgningsfrist

29. aug. 2025

Ledighed

Ledige pladser

Kontakt

ca