Efteruddannelse og videreuddannelse

Byg videre på dine kompetencer med efter- og videreuddannelse, og bliv klædt på til at løse fremtidens udfordringer inden for netop din branche. Du kan vælge mellem et bredt udvalg af efteruddannelser på akademi- og diplomniveau, korte kurser og konferencer.

Se dine mange muligheder

Uddannelsestilbud

Kurser og efteruddannelser

Læs om dine efteruddannelsesmuligheder og bliv klogere på hvilken retning du gerne vil gå. Du kan både læse hele efteruddannelser eller tage enkelte kurser og moduler.

Find den rette efteruddannelse
Skræddersyede forløb og konsulentydelser

Fælles kompetenceløft og konsulentydelser

Læs om mulighederne for skræddersyet efteruddannelse, kompetenceudvikling og konsulentydelser i jeres organisation eller virksomhed.

Læs om skræddersyede forløb

Vejledning, tilskud og artikler

Studievejledning og karrierevejledning VIA

Få gratis studie- og karrierevejledning

Det er vigtigt at vælge det rigtige uddannelsesforløb. Med gratis og uforpligtende studie- og karrierevejledning sikrer du dig efteruddannelse, der matcher dine karrieredrømme.
Kontakt studie- og karrierevejledningen
Omstillingsfonden. Støtte til efteruddannelse

Omstillingsfonden: Få 10.000 til efteruddannelse

Er du ufaglært eller faglært, eller har du en videregående uddannelse til og med professionsbachelorniveau, kan du søge op til 10.000 kroner årligt til efteruddannelse. 
Læs mere om støtte til efteruddannelse
Viden

Bliv inspireret af faglige indspark og viden

Forskere og undervisere hos VIA udvikler, producerer og formidler hele tiden ny viden inden for forskellige fagligheder. Hver måned kommer der nye spændende artikler, som du kan bruge i dit arbejde.
Gå på opdagelse i videnuniverset
Efter- og videreuddannelse hos VIA University College

Bliv en del af et inspirerende uddannelsesmiljø

Efteruddannelse handler om dig og din udvikling! Hos VIA vil du opdage nye sider af dig selv, blive en del af et inspirerende uddannelsesmiljø og skabe nye netværk. Se videoen og tag et kig indenfor.

Få svar på dine spørgsmål om efter- og videreuddannelse

 • Efteruddannelse er et kortere uddannelsesforløb for voksne, hvor du kan opkvalificere dine kompetencer, så du står stærkere i dit nuværende job, eller hvis du ønsker at skifte job.  

  Se alle VIAs efteruddannelser

 • Undersøg fx om udbyderen er en anerkendt uddannelsesinstitution. Siger de noget om ECTS, og tilbyder de den titel og det uddannelsesniveau du søger, fx en akademi- eller diplomuddannelse?  

  Læs mere om hvilke kvalitetsstempler du skal gå efter

 • Traditionelt siger man, at videreuddannelse er et længere forløb, der fører til en ny grad, fx en diplom i ledelse, hvor efteruddannelse omfatter korte kurser. Forskellen mellem de to er dog blevet mere flydende. 

  Se VIAs udvalg af efter- og videreuddannelser

 • En videreuddannelse er et længere uddannelsesforløb, der bygger oven på den uddannelse, du har. Fx en diplomuddannelse i ledelse, pædagogik, vejledning, skat eller sundhed. 

  Se alle VIAs diplomuddannelser

 • Med en efter- og videreuddannelse får du ny viden og nye kompetencer. Det skaber værdi for dig, for arbejdspladsen, og åbner døre for nye muligheder, mere ansvar og højere løn. 

  Læs mere om hvorfor du bør tage en efteruddannelse

 • Dit valg bør afspejle dine faglige interesser, karrieremål og den branche, du ønsker at specialisere dig i. I VIA finder du efter- og videreuddannelser i fx projektledelse, administration, sundhed og pædagogik.

 • Der er forskellige tilskudsmuligheder. Du kan fx søge tilskud hos kompetencefonde og omstillingsfonden, som kan give økonomisk støtte til din kompetenceudvikling.

  Læs mere om muligheder for tilskud

 • Du er klar til efter- og videreuddannelse, når du opfylder adgangskravene og når du kan finde tid i din hverdag til undervisning og forberedelse. 

  Få svar på flere spørgsmål på siden: Info til studerende på VIAs efter- og videreuddannelser