Metodekursus i Assertive Community Treatment (ACT) / Modificeret Assertive Community Treatment (M-ACT)

Metodekurset i den specialiserede og teambaserede støttemetode ACT/M-ACT giver en introduktion til ACT-metoden som fundament for den modificerede M-ACT-indsats. Det primære fokus på metodekurset vil være M-ACT-indsatsen. 

Sted

Slagelse

Pris

1200 kr. + moms

Dato

22.05.2024 - 10.10.2024

Ansøgningsfrist

05.04.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Slagelse

Pris

1200 kr. + moms

Dato

23.09.2024 - 02.12.2024

Ansøgningsfrist

09.08.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Aarhus

Pris

1200 kr. + moms

Dato

06.11.2024 - 07.05.2025

Ansøgningsfrist

20.09.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Roskilde

Pris

1200 kr. + moms

Dato

21.05.2025 - 09.10.2025

Ansøgningsfrist

04.04.2025

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Holstebro

Pris

1200 kr. + moms

Dato

25.08.2025 - 11.12.2025

Ansøgningsfrist

11.07.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

  • Uddannelsestype
    Kursus

Om kurset

  • Kurset kvalificerer dig som fagperson til at indgå i et M-ACT-team og omsætte M-ACT-indsatsen i teamets samarbejde med borgere i risiko for eller i hjemløshed, herunder i den kritiske overgang fra et liv i hjemløshed til indflytning i egen bolig og fastholdelse af denne. M-ACT-indsatsen er en integreret teambaseret indsats. Derfor anbefales det, at deltagere på metodekurset deltager sammen med deres M-ACT-team. Som minimum bør kommunen stille med en repræsentant fra myndighed, bostøtte og sundhedsområdet.

    M-ACT er en specialiseret støttemetode, som er teambaseret og målrettet borgere i hjemløshed med svære psykosociale problemer såsom psykisk sygdom og misbrug, som har meget vanskeligt ved at benytte det eksisterende støtte- og behandlingssystem, og som derfor har brug for en langvarig, direkte og intensiv social støtte i forbindelse med indflytning i egen bolig og for efterfølgende at kunne fastholde boligen.

    På M-ACT metodekurset får du:

    • ​en grundig indføring i systematikken og mindsettet bag Housing First-tilgangen, herunder den recovery-orienterede tilgang, og hvordan dette påvirker dit socialfaglige arbejde. 
    • forståelse for M-ACT metoden, dens formål, målgrupper, kerneelementer og teamets rolle i metoden – og for hvordan denne metode adskiller sig fra andre specialiserede støttemetoder målrettet borgere i risiko for eller i hjemløshed. 

    Kurset tager afsæt i M-ACT indsatsbeskrivelsen, som du trænes i at omsætte til praksis.​

  • ​Konkret kommer vi omkring følgende temaer på kurset: 

    • ​​Indføring i Housing First-tilgangen og dens kerneprincipper, herunder den recovery-orienterede tilgang i socialt arbejde
    • Grundig indføring i den specialiserede og teambaserede støttemetode M-ACT, herunder dens formål, systematik, kerneelementer og målgrupper – og hvordan den adskiller sig fra andre bostøttemetoder målrettet borgere i eller i risiko for hjemløshed.​​
    • Omsætning af metoden til praksis i overensstemmelse med indsatsbeskrivelsen​
    • Teambaseret arbejde, hvad det indebærer og kræver, i relation til M-ACT.
    • Dilemmaer i arbejdet med M-ACT som bostøttemetode i forhold til kendt praksis med særligt fokus på det teambaserede samarbejde og metodestringens.
  • Kursets primære målgruppe er kommuner, der påtænker eller allerede har besluttet at anvende M-ACT i arbejdet med at bekæmpe hjemløshed. Det kan også være relevant for medarbejdere fra § 110-boformer at deltagere, hvis §110-boformen har indgået aftale med en kommune om at bidrage ind i kommunens M-ACT-team.

    For at kunne arbejde med M-ACT metoden forudsættes det, at der sammensættes et tværfagligt team. Da der er tale om en teambaseret indsats med bostøtte, administrativ støtte og sundhedsfaglig støtte, er målgruppen for kurset både kommunale bostøttemedarbejdere, der arbejder efter servicelovens §85a, kommunale myndighedssagsbehandlere, samt kommunale og regionale sundhedsfaglige medarbejdere som fx sygeplejersker, rusmiddelbehandlere m.fl.  ​

  • Metodekurset afvikles som et metodekursus over to dage med efterfølgende metodeopfølgning á en dags varighed.

    Undervisningsformen er en vekselvirkning mellem underviseroplæg, refleksioner og træning. Der lægges særligt vægt på træningsdelen, og på at I som team arbejder med at udvikle konkrete arbejdsgange, som afprøves i jeres daglige praksis. Der følges op på afprøvningerne på metodeopfølgningsdagen, som ligger 4-6 måneder efter metodekurset.

    Arbejdet mellem metodekurset og opfølgningsdagen understøttes af tre små refleksionsopgaver, som fremsendes på mail. Opgaverne har til formål at bidrage til jeres træning og de erfaringer, som gør jer og som skal medbringes til metodeopfølgningsdagen.

  • Forud for deltagelse forventes det, at du har set informationsvideoen om Housing First-tilgangen og orienteret dig i M-ACT indsatsbeskrivelsen.

Kontakt

lmel480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

henriette_engedal_holmskov480x480.jpg

Faglig kontakt