Videnskursus om Housing First-tilgangen og de specialiserede støttemetoder målrettet ledere

​For at sikre de bedst mulige rammer for implementering af Housing First-tilgangen og de specialiserede støttemetoder i driften, er det vigtigt, at både myndigheds- og udførerledere har et overordnet kendskab til metoderne og det værdigrundlag, de hviler på. Derudover er det vigtigt, at du som leder er opmærksom på din egen rolle og betydning i implementeringsprocessen. Det er derfor en klar anbefaling, at de kommuner/boformer som har deltagere på metodekurserne, deltager med ledelsesrepræsentanter på dette videnskursus.

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

14.03.2024

Ansøgningsfrist

29.01.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

28.08.2024

Ansøgningsfrist

12.07.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

02.04.2025

Ansøgningsfrist

14.02.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

 • Uddannelsestype
  Kursus

Om kurset

 • ​Kurset giver en generel introduktion til Housing First-tilgangen og de specialiserede støttemetoder Critical Time Intervention (CTI), Intensive Case Management (ICM) og Assertive Community Treatment (ACT)/ Modificeret Assertive Community Treatment (M-ACT) med særligt fokus på ligheder og forskelle samt målgrupperne for metoderne. 

  Derudover opnår du viden om, hvad det kræver af organisationen og samarbejdet at implementere nye metoder i driften, herunder lederens rolle, og hvordan data og dokumentationssystemer kan bruges til at understøtte implementeringen blandt andet ved at bidrage med ledelsesinformation og dermed beslutningsstøtte.

 • ​Konkret kommer vi omkring følgende temaer på kurset: 

  • ​Housing First-tilgangen, herunder den organisering og det samarbejde, der ligger til grund for tilgangen.
  • Forskelle og ligheder mellem støttemetoderne CTI, ICM og ACT/M-ACT og målgrupperne for metoderne med særligt fokus på ledelsesopgaven.
  • Lederens rolle i implementering af nye metoder, herunder vigtigheden af ledelsesmæssig og organisatorisk understøttelse samt brug af data som beslutningsstøtte.
 • ​Kurset henvender sig til ledere, der er ansvarlige for medarbejdere, der arbejder med borgere i hjemløshed, både ledere i kommunale forvaltninger og ledere på § 110 boformer.

 • ​Kurset afvikles online via Zoom. Undervisningen består af underviseroplæg og dialog med deltagerne.

 • ​Det er en forudsætning for deltagelse på dette kursus, at du har set informationsvideoerne om Housing First-tilgangen og datainformeret praksis.

Kontakt

lmel480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

henriette_engedal_holmskov480x480.jpg

Faglig kontakt