Børn og Unge

Få inspiration og kompetencer til at styrke arbejdet med udsatte børn, unge og familier. Du får indsigt i psykologiske og sociologiske teorier og metoder i socialt arbejde, som gør dig i stand til at undersøge og udvikle praksis. Endda med mulighed for tilskud på børne- og ungeområdet - læs mere under hvem kan deltage.

Det var meget givende, og jeg vil helt sikkert anbefale andre at tage uddannelsen. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvordan teori og metode kan styrke min faglighed og hvordan, jeg kan bruge forskellige handleredskaber.

Jeanette Sonne Loch, Socialrådgiver, Skive Kommune

Om retningen

 • Med diplomuddannelsen ’Børn og unge’ får du en uddannelse, som er særlig relevant for dig, der arbejder med udsatte børn og unge.

  Du bliver klædt på med centrale teorier og metoder i socialt arbejde med udsatte børn og unge, og du får inddraget din egen erfaring fra praksis hele vejen igennem forløbet.

  Du bliver bedre til at:

  • håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i relation til dit arbejde
  • indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage dig ansvar inden for rammerne af en socialfaglig professionel etik
  • analysere problemstillinger på børne- og ungeområdet med udgangspunkt i relevant teori
  • undersøge, beskrive og vurdere problemstillinger i socialt arbejde
  • begrunde dine handlinger i socialfaglige problemstillinger
  • formidle og samarbejde med samarbejdspartnere og brugere
 • Børn og unge uddannelsen er relevant for dig, der arbejder med børn og unge, som har behov for særlig støtte – både de sagsbehandlere, der træffer afgørelser om en indsats, og de leverandører, der udfører indsatsen.

  Lige nu kan du få tilskud fra Socialstyrelsen til udvalgte enkeltmoduler eller til en fuld diplomuddannelse hvis du tilhører målgruppen. Læs om dine muligheder her.

 • Børn og unge er en uddannelse under den sociale diplomuddannelse.
  Vil du tage en fuld social diplomuddannelse med fokus på børn og unge, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra din sociale diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt. Uddannelsen er opdelt i 6 moduler, og der afvikles et modul pr. halvår.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  • Teorier i socialt arbejde med udsatte børn og unge
  • Metoder i socialt arbejde med udsatte børn og unge

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den sociale diplomuddannelse.

  Læs mere om Børn og Unge

Det siger deltagerne på uddannelsen

Talebobbel

En helt ny verden har åbnet sig

Læs hvad deltagerne på Børn og unge uddannelsen har at sige om forløbet.

Gå til side

Kontakt

hebn480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

chem480x4802019.jpg

Faglig kontakt

agra480x480.jpg

Studievejleder