Psykosocialt arbejde

Arbejder du med socialpsykiatri, behandlingspsykiatri, demens, handicap, misbrug eller måske på beskæftigelsesområdet – så er denne retning en god vej at gå uddannelsesmæssigt.

Om retningen

 • Vi arbejder med at forfine den psykosociale rehabilitering, samtidig med at vi arbejder med at skærpe metoderne indenfor pårørende- og netværksarbejde.

  Du bliver specialiseret i psykosocialt arbejde i forhold til det socialfaglige, tværprofessionelle og tværsektorielle arbejde, der er så vigtigt for mennesker med fysiske, psykiske eller sociale funktionsnedsættelser.

  Uddannelsesretningen er formelt kompetencegivende, og du får styrket dine kompetencer til at kunne arbejde udviklingsorienteret i komplekse situationer i et samarbejde med borgeren og pårørende/netværk.

  Med den psykosociale rehabilitering som metode udvikler du din egen faglighed, samtidig med at du er godt klædt på til det tværfaglige samarbejde.

 • Du arbejder indenfor det Psykosociale område med mennesker der har fysiske, psykiske eller sociale funktionsnedsættelser.

 • Psykosocialt arbejde er en uddannelsesretning under den sociale diplomuddannelse.

  Du kan tage modulerne enkeltvis eller som et led i en fuld social diplomuddannelse, hvor du specialiserer dig psykosocialt arbejde. I så fald skal du, ud over de to retningsspecifikke moduler, også følge 2 obligatoriske og et valgmodul, samt skrive et afgangsprojekt. 

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  Find flere generelle informationer omkring den sociale diplomuddannelse som fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler under den sociale diplomuddannelse.

  Adgangskrav
  Optagelse på uddannelsesretningen forudsætter, at du har en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU).

  Herudover skal du have minimum to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

  Læs mere om Psykosocialt arbejde

Kontakt

hebn480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

msec480x4802019.jpg

Faglig kontakt

480x480-katerina-Rørbæk-Jakobsen-(ktrj).jpg

Studievejleder