Sammensæt din egen uddannelse

Dine behov og ønsker bestemmer, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud.

Du kan selvfølgelig altid tage hele diplomuddannelsen. Men du kan også sagtens bare tage dét eller de moduler, der er relevant for dig lige nu og her. Og så kan du altid senere bygge ovenpå, hvis du får lyst til det.

Finder du moduler fra andre diplomretninger, som passer ind i din kompetenceudvikling, er det også en mulighed.

Se uddannelsesoversigten her (pdf)

Diplomuddannelse i erhvervspædagogik

Tilføj som favorit
Arbejder du til daglig med undervisning og læring på det erhvervspædagogiske område? I tæt samspil med dine erfaringer styrker og kvalificerer diplomuddannelsen i erhvervspædagogik dig til arbejdet som underviser.

Dit udbytte

Med uddannelsen styrker du dine evner i at udføre pædagogiske opgaver og undervisning på erhvervs- og arbejdsmarkedsskoler.

Dit udbytte:

 • Indblik i de nyeste teorier og metoder på det erhvervspædagogiske område.
 • Færdigheder i at planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere praksisnær undervisning og differentierede undervisningsforløb.
 • Færdigheder i at analysere, evaluere og revidere erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser og erhvervsrettet kursusvirksomhed – med hensyntagen til samfundets, arbejdsmarkedets og den enkeltes behov.
 • Kompetencer til at udvikle egne handlemuligheder og gøre ny viden anvendelig i praksis.

Vi studerer cases fra din egen hverdag og kobler på denne måde teori tæt sammen med din praksis.

Læs hele beskrivelsen
Jeg har fået styrket mit fundament som erhvervsskolelærer og min faglige identitet. Jeg står stærkere didaktisk og ser en større sammenhæng mellem samfundet, erhvervet og helt ned til mit klasselokale. I selve forløbet har jeg oplevet en direkte transfer mellem undervisningen på VIA til mit arbejde på SOSU Aarhus.
Rikke Krogsgaard, Underviser på SOSU
 • Uddannelsens opbygning

  Diplomuddannelsen giver 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, bare du har færdiggjort den inden for seks år. Bemærk dog, at du skal færdiggøre uddannelsen inden for fire år, hvis du er ansat som underviser på erhvervs- eller AMU-uddannelser. Du kan også vælge kun at tage vores moduler enkeltvis som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:
  Vi anbefaler, at du starter med et af de obligatoriske moduler. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at målrette din uddannelse inden for temaer, som er særligt relevante for dig.

  Du kan også vælge valgmoduler fra andre diplomuddannelser, svarende til 15 ECTS-point.
   
  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.
 • Hvem deltager

  Den erhvervspædagogiske diplomuddannelse er for dig, der er ansat på, eller ønsker, at blive ansat på skoler for erhvervsrettede uddannelser.
 • Adgangskrav

  Du skal have en kort eller mellemlang videregående uddannelse som fx en professionsbachelor, en bachelor eller en relevant videregående voksenuddannelse. Samtidig skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.

  Hvis du ikke opfylder disse krav, men opfylder de faglige betingelser for at blive ansat på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelserne, kan du optages på uddannelsens obligatoriske moduler:
  - Undervisning og læring 
  - Undervisningsplanlægning og didaktik
  Når disse moduler er bestået, kan du fortsætte på uddannelsens øvrige moduler.
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen
  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Kontakt

salu480x480.jpg

Sanne Lundby

Administrativ partner

+45 87 55 18 39

salu@via.dk

Sanne Lundby

Administrativ partner

+45 87 55 18 39

salu@via.dk

salu480x480.jpg
lial480x480.jpg

Lisbeth Alnor

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 69

lial@via.dk

Lisbeth Alnor

Faglig kontaktperson

+45 87 55 18 69

lial@via.dk

lial480x480.jpg
heto2018480x480.jpg

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

heto2018480x480.jpg

Det siger de studerende 

Eigil Holm og Annie Ravnkilde Larsen

Rigtig godt at uddanne sig sammen med kolleger

På Erhvervsskolerne i Aars har man valgt at lade skolens lærere uddanne sig sammen.

Opdag nye sider af dig selv

Efteruddannelse handler om dig og din udvikling!
 
Du vil opdage nye sider af dig selv, blive en del af et inspirerende uddannelsesmiljø og skabe nye netværk. Se videoen og tag et kig indenfor.