Sammensæt din egen uddannelse

Dine behov og ønsker bestemmer, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud.

Du kan selvfølgelig altid tage hele diplomuddannelsen. Men du kan også sagtens bare tage dét eller de moduler, der er relevant for dig lige nu og her. Og så kan du altid senere bygge ovenpå, hvis du får lyst til det.

Finder du moduler fra andre diplomretninger, som passer ind i din kompetenceudvikling, er det også en mulighed.

Se uddannelsesoversigten her (pdf)

Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

Tilføj som favorit
Brænder du for kunst og kulturelle oplevelser? Tag diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge og få redskaberne til skabe og formidle kunstneriske og kulturelle oplevelser - oplevelser, som kan stimulere og engagere, og som kvalificerer livet for børn og unge.

Dit udbytte

Du lærer en masse nyt om børnekulturens udvikling og i at anvende relevante teorier og metoder i forhold til at skabe en aktiv inkluderende proces med børn og unge.

Du får kompetencerne til at udvikle din egen formidling og skabe et engagerende og kreativt kulturelt rum inden for dit eget faglige område.

Dit udbytte:
 • Personlige og faglige kompetencer i formidling af kunst og kultur for børn og unge.
 • Viden om børne- og ungekulturen.
 • Indsigt i nye medier og deres anvendelse i formidlingen. 
 • Færdighed i at kunne iværksætte æstetiske processer i forbindelse med formidling
 • Færdighed i at anvende og vurdere udviklings- og forskningsbaseret viden om kulturformidling til børn og unge
 • Kompetencer til at påtage sig ansvaret for udvikling af formidlingsformer af kunst og kultur til børn og unge
 • Kompetencer til at håndtere planlægning, design og udvikling af formidlingsprojekter samt bidrage til udviklingen af kunst og kulturformidling til børn og unge.

Uddannelsen har et tværfagligt blik ind i mange kunst- og kulturretninger som teater, musik, film, kulturhistorie, naturhistorie, museer, bibliotek, dans, billedkunst og litteratur.

Læs hele beskrivelsen
Fagligt føler jeg mig langt mere rustet og kompetent, fordi jeg har fået min værktøjskasse fyldt godt op. Jeg har forbedret min evne til at reflektere over det, jeg gør, og jeg har fået øjnene op for at fastholde en nysgerrighed omkring det, jeg formidler, via dialog, deltagelse og samarbejde.
Teresa Karlsen Riis, Tidligere studerende
 • Uddannelsens opbygning

  Diplomuddannelsen giver 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, bare du har færdiggjort den inden for seks år. På den måde kan du nemt forene videreuddannelse, familieliv og karriere. Du kan også vælge at tage vores moduler enkeltvis som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:

  Vi anbefaler, at du starter med et af de obligatoriske moduler. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at målrette din uddannelse inden for temaer, som er særligt relevante for dig.

  Vil du gerne tage et modul, som ligger uden for uddannelsens faglige område, kan du også det - svarende til 15 ECTS point.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

 • Hvem deltager

  Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med formidling til børn og unge. Du kan fx være museumsansat, bibliotekar, kulturkonsulent, kunstner, lærer, pædagog – eller på andre måder være i kontakt med eller medskaber af rammerne for egen og andres formidling og kontakt med børn, unge og voksne.

 • Adgangskrav

  Du skal have en kort eller mellemlang videregående uddannelse fx en professionsbachelor, en bachelor eller en relevant videregående voksenuddannelse. Samtidig skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
   
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Læs mere om Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

Kontakt

cohj480x480.jpg

Connie Hjortshøj

Administrativ partner

+45 87 55 18 90

cohj@via.dk

Connie Hjortshøj

Administrativ partner

+45 87 55 18 90

cohj@via.dk

cohj480x480.jpg
Avatar-profilbillede-Q.jpg

Anna Lica

Faglig kontaktperson

+45 87 55 38 60

anli@via.dk

Anna Lica

Faglig kontaktperson

+45 87 55 38 60

anli@via.dk

Avatar-profilbillede-Q.jpg
heto2018480x480.jpg

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

heto2018480x480.jpg

Erfaringer med uddannelsen

Teresa fortæller hendes erfaringer

Diplomforløb gir’ nye redskaber

Mød Teresa Karlsen, der har fået værktøjerne til at formidle på flere planer.

Opdag nye sider af dig selv

Efteruddannelse handler om dig og din udvikling!
 
Du vil opdage nye sider af dig selv, blive en del af et inspirerende uddannelsesmiljø og skabe nye netværk. Se videoen og tag et kig indenfor.