Uddannelse

Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

Brænder du for kunst og kulturelle oplevelser? Tag diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge og få redskaberne til at skabe og formidle kunstneriske og kulturelle oplevelser - oplevelser, som kan stimulere og engagere, og som kvalificerer livet for børn og unge. OBS: VIA University College har besluttet at lukke uddannlesen ned i juni 2023, så ønsker du tage en uddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge, skal du skynde dig at tilmelde dig nu - læs mere under Uddannelsens opbygning.

Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for boern og unge

Fagligt føler jeg mig langt mere rustet og kompetent, fordi jeg har fået min værktøjskasse fyldt godt op. Jeg har forbedret min evne til at reflektere over det, jeg gør, og jeg har fået øjnene op for at fastholde en nysgerrighed omkring det, jeg formidler, via dialog, deltagelse og samarbejde.

Teresa Karlsen Riis, Tidligere studerende

Om uddannelsen

 • Du lærer en masse nyt om børnekulturens udvikling og i at anvende relevante teorier og metoder i forhold til at skabe en aktiv inkluderende proces med børn og unge.

  Du får kompetencerne til at udvikle din egen formidling og skabe et engagerende og kreativt kulturelt rum inden for dit eget faglige område.

  Dit udbytte:
  • Personlige og faglige kompetencer i formidling af kunst og kultur for børn og unge.
  • Viden om børne- og ungekulturen.
  • Indsigt i nye medier og deres anvendelse i formidlingen. 
  • Færdighed i at kunne iværksætte æstetiske processer i forbindelse med formidling
  • Færdighed i at anvende og vurdere udviklings- og forskningsbaseret viden om kulturformidling til børn og unge
  • Kompetencer til at påtage sig ansvaret for udvikling af formidlingsformer af kunst og kultur til børn og unge
  • Kompetencer til at håndtere planlægning, design og udvikling af formidlingsprojekter samt bidrage til udviklingen af kunst og kulturformidling til børn og unge.

  Uddannelsen har et tværfagligt blik ind i mange kunst- og kulturretninger som teater, musik, film, kulturhistorie, naturhistorie, museer, bibliotek, dans, billedkunst og litteratur.

 • VIA University College har besluttet at lukke uddannelsen ned i juni 2023. Du skal derfor som ny studerende være opmærksom på, at du skal have færdiggjort din uddannelse inden.

  Er du allerede studerende på uddannelsen, har du selvfølgelig mulighed for at færdiggøre din uddannelse, du skal bare ligeledes være opmærksom på, at den skal være afsluttet inden juni 2023.

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte studievejlderen på evu.studievejledning@via.dk

   
  Diplomuddannelsen giver 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
  Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage uddannelsen, bare du har færdiggjort den inden for seks år. På den måde kan du nemt forene videreuddannelse, familieliv og karriere. Du kan også vælge at tage vores moduler enkeltvis som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:

  Vi anbefaler, at du starter med et af de obligatoriske moduler. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at målrette din uddannelse inden for temaer, som er særligt relevante for dig.

  Vil du gerne tage et modul, som ligger uden for uddannelsens faglige område, kan du også det - svarende til 15 ECTS point.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.

  Læs mere om Diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge

 • Uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med formidling til børn og unge. Du kan fx være museumsansat, bibliotekar, kulturkonsulent, kunstner, lærer, pædagog – eller på andre måder være i kontakt med eller medskaber af rammerne for egen og andres formidling og kontakt med børn, unge og voksne.

 • Du skal have en kort eller mellemlang videregående uddannelse fx en professionsbachelor, en bachelor eller en relevant videregående voksenuddannelse. Samtidig skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
   
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen

  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

 • Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Det siger deltagerne i uddannelsen

Teresa fortæller om hendes udbytte

Jeg kan nu formidle på flere planer

Teresa fortæller om hendes erfaringer med uddannelsen

Gå til side

Kontakt

cohj480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

Avatar-profilbillede-Q480x480.jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder