Uddannelse

Fleksibel diplomuddannelse

Vil du tage en videreuddannelse på diplomniveau, men savner en uddannelse, der matcher lige netop dit kompetencebehov og profil? Så er et fleksibelt diplomforløb, hvor du selv sammensætter din uddannelse, måske det rette match.

Diplomuddannelser

Spændende oplæg, diskussioner og litteratur har beriget mig med ny viden, som har skabt refleksioner og forandringer af min praksis. Gennem de skriftlige opgaver og afgangsprojektet fik jeg mulighed for at dykke ned i specifikke områder, som har min særlige interesse – det har både været personligt og fagligt berigende.

Pernille Karlsson, Mørke skole

Om uddannelsen

 • Med den fleksible diplomuddannelse kan du sammensætte din helt egen diplomuddannelse med fokus på lige netop de kompetencer og den profil, du har behov for at styrke. Det faglige udbytte afhænger selvfølgelig af den profil, du vælger.

  Uddannelsen sammensætter du med moduler fra forskellige diplomuddannelser. Du kan fx kombinere moduler fra det pædagogiske felt med sundhedsfaglige diplommoduler eller moduler fra diplomuddannelsen i ledelse.

  Mulighederne er talrige og valget er dit.

 • En fleksibel diplomuddannelse er på 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.
   
  Du kan gennemføre uddannelsen som deltidsstuderende over flere år, dog maks. 6 år. På den måde kan du nemmere forene videreuddannelse, familieliv og karriere. Du kan også tage hele uddannelsen på ét år som fuldtidsstudie.
   
  En fleksibel diplomuddannelse bygges op af en række moduler, hvor mindst 30 ECTS point, inklusiv afgangsprojektet, skal være inden for det samme faglige område. Derudover har du 30 ECTS point, hvor du frit kan vælge moduler fra andre uddannelser. Du kan ikke kombinere akademi- og diplomniveau.
   
  I en fleksibel diplomuddannelse er der ikke krav om, at du skal have bestemte obligatoriske moduler. Du kan derfor i princippet sammensætte en hel uddannelse kun med valgmoduler fra forskellige uddannelser.

  Uddannelsesplan
  For at gennemføre en fleksibel diplomuddannelse skal du, sammen med en studievejleder, udarbejde en personlig uddannelsesplan. I planen skriver du de enkelte moduler samt afgangsprojektet. Du kan først gå i gang med dit afgangsprojekt, når uddannelsesplanen er godkendt af en studievejleder.
   
  Uddannelsens titel bliver ”Fleksibel diplomuddannelse” efterfulgt af betegnelsen for det faglige område du fordyber dig i. Du får ligeledes hjælp af studievejlederen til at udforme titlen som skrives i uddannelsesplanen.
   
  Uddannelsesplanen koster 1.000 kr., og skemaet til uddannelsesplanen finder du længere nede på siden.

  Læs mere om Fleksibel diplomuddannelse

 • Hvis dit arbejde eller dine interesser spænder over flere forskellige områder, kan en fleksibel uddannelse være noget for dig. Hvis du for eksempel har ledelsesopgaver inden for det pædagogiske område, kan det muligvis være en idé at kombinere moduler både fra den pædagogiske diplomuddannelse og diplomuddannelsen i ledelse. Kontakt en studievejleder, hvis du er i tvivl om opbygningen af din fleksible uddannelse.
 • Du skal have en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU).
   
  Samtidig skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
   
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen
  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.

Kontakt

agra480x480.jpg

Administrativ kontakt