Ingen er i tvivl om, at kommunale indsatser er under forandring i disse år med hurtigere udskrivelser og ustabile borgerforløb, hvor du som sygeplejerske skal have kompetencer til at yde sygepleje i relation til samtlige specialer i det somatiske og psykiatriske sundhedsvæsen.
Den nye virkelighed har den konsekvens, at du i din hverdag møder borgere med mange forskellige sygdomme som fx gigt, KOL, hjertekramper, slidgigt, hjertekar sygdomme, nedsat balance, svimmelhed, kvalme, diabetes, forhøjet blodtryk og depression - og forventningen er, at du skal vide noget om det hele. Måske er flere af forløbene endda kombineret med svære sociale problemstillinger eller misbrug.
Ud over de meget komplekse sygdomsforløb, er der måske også brug for dig til at kunne håndtere store savn til afdøde ægtefæller. Og til at hjælpe borgere i behandlingsforløb med at huske datoer for aftaler og regler om transport, til at finde prøve- og scanningssvar og nye indkaldelser, fordi de ellers alt for ofte går glip af vigtige aftaler.
Du er også afhængig af at mange væsentlige observationer og sygeplejehandlinger delegeres til plejegruppen eller til det øvrige plejepersonale – det kræver noget fuldstændig andet af dig, fordi det at varetage sygeplejen via andre forudsætter, at du er dygtig til at videreformidle og sikre, at det hele er forstået.
Genkender du mon eksemplerne? Og vil du gerne styrkes i din komplekse og travle rolle, så er Specialuddannelsen i borgernær sygepleje 100 procent udviklet til dig. Når du har gennemført uddannelsen, kan du se nye løsninger på udfordringerne, og du har et langt stærkere vidensgrundlag for at kunne:
- Vurdere den samlede sygdomstilstand hos ældre svækkede borgere inklusiv vurdering og behandling af delirium.
- Afdække borgernes mål og ressourcer med afsæt i systematiske metoder og bidrage til den personcentrerede rehabiliterende indsats.
- Støtte borger og pårørende med en større viden om de pårørendes belastninger og familiens rolle i langvarige sygdomsforløb.
- Tilrettelægge sygepleje til borgere med psykisk sygdom eller misbrugsproblematikker med langt større kendskab til kommunens mange muligheder.
- Indgå i, understøtte og videreudvikle samarbejdet i tværprofessionelle teams.
- Undervise personalegrupper samt vejlede og sparre med SOSU-personale.
- Lede plejen i individuelle borgerforløb og facilitere møder med eksterne samarbejdspartnere.