I en hverdag præget af mange indtryk, højt tempo og mange børn i bevægelse, er det afgørende, at pædagoger i SFO’en har viden og redskaber til at forstå og arbejde med børn, der reagerer med uro, impulsivitet eller tilbagetrækning.
På dette 3-dagskursus tager vi udgangspunkt i viden om mentalisering, sanseintegration og regulering af nervesystemer, og vi omsætter den viden i konkrete fritidspædagogiske tiltag og greb i din SFO-praksis.
Kurset undersøger, hvordan du som pædagog kan forstå børns adfærd som udtryk for indre tilstande, og hvordan du kan støtte børn i at regulere sig selv – både gennem relationer, pædagogiske strukturer og kropslige tilgange.
På kurset vil du møde perspektiver fra både neuropædagogik og fra stress-forskning, og der tages højde for, at børn har forskellige sensoriske behov og reaktioner.
Et vigtigt omdrejningspunkt på kurset vil være, at ro ikke altid bør være det pædagogiske ideal. For nogle børn er stilhed og passivitet ikke hjælpsomt – og low arousal-tilgange er ikke nødvendigvis det rigtige svar i alle situationer. Der lægges i stedet vægt på en nuanceret tilgang, hvor pædagogisk dømmekraft, tilpas stimulation og forståelse for det enkelte barns nervesystem er i centrum.