Når nervesystemet er på spil – neuropædagogik i SFO’ens praksis

Mangler du konkrete, neuropædagogiske redskaber til at arbejde med sanseintegration, mentalisering og regulering af nervesystemer i en SFO-kontekst? Så er dette praksisnære 3-dagskursus for dig!

Format

Kursus

Sted

Holstebro

Pris fra

4.850 kr + moms

Startdato

05. nov. 2025

Varighed

3 dage (se mere under tid og sted)

Udbytte for dig og din arbejdsplads

Hverdagen i en SFO er præget af mange indtryk, højt tempo og mange børn i bevægelse. Her er det afgørende, at pædagoger i SFO’en har viden og redskaber til at forstå og arbejde med børn, der reagerer med uro, impulsivitet eller tilbagetrækning.

Dette kursus tager udgangspunkt i viden om mentalisering, sanseintegration og regulering af nervesystemer og omsætter denne viden til konkret, fritidspædagogisk praksis.

Du får:

  • Viden om mentalisering og om, hvordan den pædagogiske relation påvirker børns selvregulering og selvforståelse
  • Indsigt i sanseintegration og i, hvordan du i din praksis forstår og møder børn med sensoriske udfordringer.
  • Viden om regulering og arousal som væsentlige neuropædagogiske greb.
  • Inspiration til en praksis, hvor musik, bevægelse, aktivitet og forskellighed ses som styrker – ikke forstyrrelser.

Et fælles pædagogisk afsæt omkring dette arbejde kan styrke det kollegiale samarbejde, højne den fælles faglighed og bidrage positivt til arbejdsmiljøet i SFO’en.

Mere information

  • I en hverdag præget af mange indtryk, højt tempo og mange børn i bevægelse, er det afgørende, at pædagoger i SFO’en har viden og redskaber til at forstå og arbejde med børn, der reagerer med uro, impulsivitet eller tilbagetrækning.

    På dette 3-dagskursus tager vi udgangspunkt i viden om mentalisering, sanseintegration og regulering af nervesystemer, og vi omsætter den viden i konkrete fritidspædagogiske tiltag og greb i din SFO-praksis.

    Kurset undersøger, hvordan du som pædagog kan forstå børns adfærd som udtryk for indre tilstande, og hvordan du kan støtte børn i at regulere sig selv – både gennem relationer, pædagogiske strukturer og kropslige tilgange. 

    På kurset vil du møde perspektiver fra både neuropædagogik og fra stress-forskning, og der tages højde for, at børn har forskellige sensoriske behov og reaktioner.

    Et vigtigt omdrejningspunkt på kurset vil være, at ro ikke altid bør være det pædagogiske ideal. For nogle børn er stilhed og passivitet ikke hjælpsomt – og low arousal-tilgange er ikke nødvendigvis det rigtige svar i alle situationer. Der lægges i stedet vægt på en nuanceret tilgang, hvor pædagogisk dømmekraft, tilpas stimulation og forståelse for det enkelte barns nervesystem er i centrum.

  • Kurset afvikles over tre kursusdage og med en pause mellem de tre dage. I mellemperioderne vil der blive lagt op til, at der arbejdes med afprøvning af konkrete pædagogiske greb i egen praksis.

    De tre kursusdage vil blive tilrettelagt, så de kommer helt tæt på kursisternes egen pædagogiske praksis.

    Undervisningen vil være en vekselvirkning mellem praksiskoblede oplæg fra underviser, fælles dialoger og drøftelser på holdet og arbejde i mindre grupper og individuelt med afsæt i bl.a. cases fra SFO-praksis.

  • Kurset er for dig, der er pædagog. Du arbejder i og har din daglige gang i en SFO. Du kan fx være ansat som pædagog, pædagogisk leder eller souschef i en SFO.

Tilmeld dig

Sted

Holstebro

Pris

4.850 kr. + moms

Dato

05. nov. 2025 - 04. feb. 2026

Ansøgningsfrist

03. okt. 2025

Ledighed

Ledige pladser

Kontakt

infr
anng