Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima

Vi bidrager til at udvikle, producere og formidle ny viden, der kan bidrage til nye teknologiske løsninger i og omkring fremtidens byggeri, et bæredygtigt ressourceforbrug inden for rent drikkevand og grøn energi samt digitale virksomhedssystemer.
 
Vi udfører anvendt og praksisnær forskning i samarbejde med såvel VIAs øvrige forskningsmiljøer og private og offentlige partnere nationalt og internationalt.
 
Vores viden og formidling skal styrke VIAs uddannelser, så den nyeste forskning og videnproduktion medvirker til, at byggeri, ingeniør og Value Chain Management uddannelserne i VIA kan matche og skabe værdi for praksis.

 

Illustration: C.F. Møller Architects. Det kommende campus i Horsens.

Nyheder fra Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima

Kontakt centeret

Theis Raaschou Andersen

Forskningschef

T: +45 8755 4295
E: thra@via.dk 

Trine Fogh

Ledelsespartner

T: +45 8755 4120
E: trfo@via.dk 

Torsten Sack-Nielsen

Forskningsleder Program for intelligent og bæredygtigt byggeri 

T: +45 8755 4190
E: tosn@via.dk

Rickard Lindquist

Forskningsleder Program digitale virksomhedssystemer

T: +45 8755 4403
E: rl@via.dk 

Anna Bondo Medhus

Forskningsleder Program for jord, vand og energi

T: +45 8755 4211
E: anbm@via.dk

Om forskningscentret

 • Om forskningscentret

  Organisering og forskningsprogrammer

  Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima er et tværfagligt center for anvendt forskning og udvikling i VIA University College under ledelse af forskningschef Theis Raaschou Andersen. Centret består af over 50 forskere organiseret i tre forskningsprogrammer.

  • Program for jord, vand og energi forsker inden for emner som klimatilpasningsløsninger, drikkevandsproduktion, grønne energi løsninger, geologi og hydrologi samt korrosion og materialer.

  • Program for intelligent og bæredygtigt byggeri forsker i emner som bæredygtigt byggeri, cirkulær økonomi, indeklima og komfort, digitalt byggeri og augmented- og virtual reality.

  • Program for digitale virksomhedssystemer forsker inden for emnerne digitale forretningsmodeller, digitale produktionsmetoder, Industri 4.0, Additative Manufacturing, digitale tvillinger, Internet of Things og digitalisering af Supply Chain.

  Årsrapport fra Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima 2019 (pdf)

 • Nyhedsbreve

  Nyhedsbreve fra Forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima.