Ernæring og livskvalitet

I forskningsprogrammet Ernæring og livskvalitet forsker vi i, hvordan mad, måltider og ernæring styrker livskvalitet og sundhed hos mennesker, der har kræft eller lever med svær overvægt.

Programmets arbejde

  • Vi arbejder praksisnært og tværfagligt med indsatser, der styrker menneskers handlekompetence, trivsel og sundhed, og som adresserer ernæringsmæssige og psykosociale aspekter.

    Vores forskning er professionsrettet, og vi anvender forskellige designs og metoder med hovedvægt på kvalitative metoder og samskabende tilgange.

    Vores forskning gennemføres i tæt samarbejde med patienter, borgere, praksis og nationale og internationale forskningsmiljøer. Vi har fokus på løsninger, der kan implementeres i praksis og bidrage til den enkeltes livskvalitet og livsglæde og et personcentreret sundhedsvæsen.

  • Vi forsker i

    1. Livet under og efter kræft 
    2. Livet med svær overvægt

Udvalgte projekter

Image

CANAPES

I dette projekt (CANAPES - Cancer and Appetite Supporting Strategies) undersøges appetitmønstre og psykosociale faktorers indvirkning på appetitten hos kræftpatienter (og borgere) med appetitløshed. På denne baggrund vil vi identificere appetitstøttende strategier og udvikle og afprøve en metode til implementering af disse strategier i diætbehandlingen af kræftpatienter med appetitløshed. 

 

Kontakt: Marie Ernst Christensen, maec@via.dk, projektleder CANAPES-forskningsprojektet.

Image

CAN-relate

I dette projekt undersøges de udfordringer, som unge voksne med kræft (18–39 år) og deres nære ikke-familiære relationer, såsom venner og livspartnere, oplever i kræftforløbet. Projektet har fokus på de psykosociale aspekter af støtte og samspil mellem patient og pårørende, og søger at belyse betydningen af disse relationer for den unge voksnes oplevelse af sygdom og behandling. 

 

 

Kontakt: Marie Ernst Christensen, maec@via.dk, lektor, forskningsleder, ph.d. 

Kontakt

Marie Ernst Christensen
  • Marie Ernst Christensen

  • ph.d., cand.scient.san.publ. og lektor ved Ernæring og sundhedsuddannelsen samt Forskningscenter for pleje og rehabilitering
  • T: 87 55 26 23