Mød VIAs ingeniør- og byggeriuddannelser

1 problem kan løses på 100 måder

Uddan dig med både hoved og hænder

Drømmer du om en uddannelse, hvor du skal bruge både hænder og hoved? Er du kreativ, innovativ tænkende og har du lyst til at skabe - eller  måske bygge - en mere bæredygtig fremtid? Så er en af VIAs ingeniør- eller byggeriuddannelser måske noget for dig.

Praksisnære uddannelser med innovation og bæredygtighed i fokus 

På VIAs ingeniør- og byggeriuddannelser får du en uddannelse, der arbejder tæt sammen med det erhvervsliv, der venter dig efter din studietid. På uddannelserne tager vi afsæt i konkrete problemstillinger fra virksomheder, du kommer ud i længerevarende praktikforløb, og du vil under hele din studietid have øje for, hvordan branchen og arbejdsmarkedet udvikler sig. På den måde er du bedst muligt klædt på til den virkelighed, der venter dig, når du færdiggør din professionsuddannelse. 

Samfundet mangler ingeniører og flere uddannede inden for byggeri

Arbejdsmarkedet har brug for, at flere vælger en uddannelse inden for STEM-området*. Jobmulighederne er gode og udfordringer er mange. Du kan vælge mellem 8 ingeniøruddannelser og 5 byggeriuddannelser på VIA, som hver især har sit fokus. Fælles for dem alle er, at du får en praksisorienteret uddannelse, hvor idéer fødes og føres ud i livet. Med en STEM-uddannelse fra VIA i rygsækken, får du en bred uddannelse, der både stiller krav til dit hoved og dine hænder.   

Uddannelser baseret på holdundervisning, gruppearbejde og projektarbejde

På VIA får du en hverdag på studiet, hvor fællesskab og faglig sparring er nøgleord. Du har en stor del af din undervisning i mindre hold, hvor dialogen er i højsædet, og afstanden mellem underviser og studerende er minimeret. På VIA arbejder vi ud fra metoden problembaseret læring, hvor vi drager reelle problematikker fra virksomheder ind i undervisningen og arbejder løsningsorienteret ud fra disse cases. Som studerende på VIAs ingeniør- og byggeriuddannelser vil du løbende arbejde med semesteropgaver, som tager afsæt i virksomhederne (måske din kommende arbejdsgiver?) på netop din uddannelse. På den måde får du indblik i den branche, der venter dig, når du er færdig med din uddannelse. 

*STEM er et begreb, der dækker over naturfaglige fag. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics.

Mød studerende fra VIAs ingeniør- og byggeriuddannelser