VIA-studerendes hjælp gav firdobbelt bonus for Gedved-forretning

Line Rau Madsen har læst international handel og markedsføring på VIA i Horsens
”Det er så fedt at vide, at det, man har lært på uddannelsen, kan give pote hos en virksomhed,” siger Line Rau Madsen. Hun var studerende i VIA og blev ansat som studentermedhjælper hos malerfirmaet Mehr i Gedved. Her fik hun kunderne til at finde webshoppen og fik mere end firdoblet omsætningen. Foto: Lene Rasmussen, VIA University College.
Det kræver ikke altid specialister at få hjælp til forretningsdrift. Direktør Cliff Andersen fik hjælp fra studerende på VIA University College, og det fik kronerne til at rulle ind i webshoppen.

Hvem kunne ikke tænke sig en firdobbelt bonus? Men det var, hvad Cliff Andersens webshop voksede med, da han fik hjælp fra studerende i VIA University College i Horsens.

Først blev hans webshop omdrejningspunktet for en eksamensopgave for de studerende på uddannelsen i international handel og marketings, og bagefter ansatte han en af de studerende til at håndtere webshoppen i et studiejob.

”Det er gået langt bedre, end vi havde forventet,” fortæller Cliff Andersen.

Han er direktør i malerfirmaet Mehr og driver derudover en Flügger farver-butik samt en webshop, hvor han sælger maling. Hans far havde hjulpet til i virksomheden inden, han gik på pension, og med et generationsskifte i virksomheden måtte Cliff Andersen finde en ny løsning til at håndtere arbejdet i butikken.

Han fik den tanke, at hvis han kunne sælge mere maling over nettet, ville det aflaste arbejdet i den fysiske forretning. Men web-arbejde og markedsføring var ikke et område, Cliff Andersen kendte til.

”En webshop ligger langt fra det, jeg beskæftiger mig med til hverdag. Enten skulle vi betale en dyr konsulent eller forsøge at få en studerende til at arbejde med den,” fortæller Cliff Andersen, som har webshoppen flugger-horsens.dk.

Han tog kontakt til VIA for at finde en studerende, som han kunne ansætte som studentermedhjælper.

Webshop blev eksamensopgave

Men da Jane Bang Jensen tog imod henvendelsen, fik hun en anden idé. Hun er underviser på VIA University College i Horsens, og hun tænkte, at spørgsmålet om at udvikle webshoppen skulle være en eksamensopgave for de studerende.

”Webshoppen ville være en supergod opgave fra det virkelige liv, som vores studerende kan støde ind i som færdiguddannede. Den slags har vi ikke så mange af i undervisningen,” fortæller Jane Bang Jensen, der er lektor på uddannelsen i international handel og markedsføring.

Den beslutning betød, at Cliff Andersens webshop kom under behandling af op mod 60 studerende ved en eksamen i digital markedsføring.

Blandt eksamensopgaverne var der en række spændende bud på mulighederne for webshoppen, det fik Cliff Andersen til at kontakte en af de studerende, som havde gode idéer til at løfte handlen i webshoppen.

Salget steg, når reklamerne virkede

Han ansatte den ene af eksaminanderne, Line Rau Madsen, og det gav et usædvanligt afkast. På få måneder fik hun givet webshoppen et malerstrøg af mere brugervenlighed, søgemaskineoptimering og markedsføring gennem Google Adwords.

”Det blev tydeligt, at salget steg, når reklamerne virkede, som de skulle,” forklarer Line Rau Madsen, der som studentermedhjælper var drivkraften i at sætte markedsføringen af webshoppen i system.

Med Lines arbejde fandt flere og flere kunder vej til webshoppen. Omsætningen lå før på 20-25.000 kroner om måneden i gennemsnit, og nu er den steget til 130-140.000 kroner.

Fedt at det giver pote

Line Rau Madsen er i dag færdiguddannet som professionsbachelor i international handel og markedsføring. Hun er begejstret over at have fået muligheden for at få brugt sin faglighed og vide, at hendes kompetencer kan betyde noget for virksomhed.

”Det er så fedt at vide, at det, man har lært på uddannelsen, kan give pote hos en virksomhed,” understreger hun.

Cliff Andersen glæder sig over, at webshoppen kunne blive så stor en succes.

”Line har lavet en kæmpe indsats, og resultatet er langt udover, hvad jeg forventede,” understreger Cliff Andersen, der tilføjer:

”Jeg kunne på ingen måde have løftet opgaven selv, og så smalt et område som vores giver ikke ressourcer til at betale dyr konsulentbistand, så Line og Jane fra VIA har været en kæmpegevinst for os.”

 

Billedtekster:

”Det er så fedt at vide, at det, man har lært på uddannelsen, kan give pote hos en virksomhed,” siger Line Rau Madsen. Hun var studerende i VIA og blev ansat som studentermedhjælper hos malerfirmaet Mehr i Gedved. Her fik hun kunderne til at finde webshoppen og fik mere end firdoblet omsætningen.

”Line har lavet en kæmpe indsats, og resultatet er langt udover, hvad jeg forventede,” understreger Cliff Andersen, der er direktør i malerfirmaet Mehr i Gedved. Han glæder sig over Line Rau Madsens arbejde og kompetencer, der for alvor satte skub i webshoppen. 

Fotos: Lene Rasmussen, VIA University College.

Yderligere oplysninger:

Se webshop:
https://www.flugger-horsens.dk/

 

Kontakt:

Cliff Andersen
Malerfirmaet MEHR Aps. 
Mobil: +45 21 69 68 02
T. +45 75 66 52 19

Tidligere studerende på International handel og markedsføring
Line Rau Madsen
T: +45 61 70 73 17

Oplysninger om uddannelsen:
Jane Bang Jensen
Lektor på uddannelsen i international handel og markedsføring, VIA University College
T: +45 87 55 44 04
E: jaba@via.dk

Yderligere oplysninger:
Lene Rasmussen
Journalist, VIA University College
E: lenr@via.dk
T: +45 87 55 14 15