Alexandra fik job hos Siemens efter målrettet indsats

alexandra-siemens
Rumænske Alexandra Cirdei var bevidst om, at hun ville arbejde hos Simens. Så hun gjorde en kæmpe indsats for at kvalificere sig til et job. Foto: Arkiv 
Rumænske Alexandra Cirdei er uddannet International Sales and Marketing
Manager på VIA i Horsens. I dag er hun fastansat hos Siemens.
Allerede i starten af sin uddannelse blev Alexandra Cirdei bevidst om, at hun gerne ville arbejde hos Siemens. Hun havde flere venner, der allerede var ansat i virksomheden, og som var glade for det. Så Alexandra satte sig et mål: Hun ville kvalificere sig til et job hos Siemens som færdiguddannet.

I første omgang fik Alexandra et studenterjob i virksomheden, hun tog sit uddannelsesrela-terede praktikophold i virksomheden og hun skrev også sin hovedopgave - som hun fik et flot 12-tal for - i samarbejde med virksomheden. 

I alle forløbene var det Alexandras mål, at hun ville gøre det bedst muligt. Hun ønskede at vise Siemens, at hun havde ambitioner og at hun kunne se muligheder. Den indsats resulterede i, at Siemens ansatte hende.

Vigtigt at gøre det godt

23-årige Alexandra Cirdei bor sammen med sin mand i Horsens. Her har hun boet, siden hun flyttede til Danmark for at studere for godt fire år siden. I februar 2016 afsluttede hun sin uddannelse, og hun har siden arbejdet fuld tid hos Siemens i Brande:

”Jeg har været fokuseret på, siden jeg startede som studentermedhjælper, at jeg ville forsøge at overgå de forventninger, virksomheden havde til mig. Det har været vigtigt for mig at gøre en stor indsats og at gøre mig positivt bemærket”, siger Alexandra Cirdei og fortæller videre:

”Hvis jeg gerne vil udvikle mig – og det vil jeg rigtig gerne – er jeg nødt til at gøre lidt ekstra. Og jeg er rigtig glad for både at få og tage ansvar. Men det kræver at man engagerer sig, og er villig til at yde lidt ud over det sædvanlige”.

Det vigtigste var at lære dansk kultur

I dag sidder Alexandra med mange forskellige arbejdsopgaver bl.a. præsentationer, strategier, workshops, projektkoordinering og teambuilding. Det kræver evnen til at samarbejde med mange forskellige fagligheder og mennesker fra forskellige lande:

”Det vigtigste jeg fik med mig fra min uddannelse, var egentlig ikke den akademiske viden. Det vigtigste var at lære den danske kultur at kende, at turde at være åben og at sige sin egen mening. Jeg lærte at blive udfordret på mine meninger, og at udfordre andre på deres meninger”, forklarer Alexandra Cirdei og fortsætter:

”På VIA i Horsens blev jeg vant til at være en del af et mangfoldigt studiemiljø. Der er studerende fra mange forskellige lande med lige så forskellige baggrunde og kulturer. Det er lidt det samme her hos Siemens. Så det var en kæmpe fordel, at allerede dengang jeg startede som studentermedhjælper, var vant til at arbejde i teams, hvor man er vidt forskellige”.

 

Strukturen er meget flad

Noget af det der har overrasket Alexandra Cirdei mest ved at flytte til Danmark er, hvor flinke folk er over for hinanden og hvor lidt hierarki, der er på en arbejdsplads:

”Her er der meget mere fokus på samarbejde, og der er ikke rigtig noget hierarki. Man kan snakke med sin chef og jeg bliver opfordret til at spørge ham, hvis der er noget, som jeg er i tvivl om. Det er meget anderledes end jeg havde forventet”, glæder Alexandra Cirdei  og nyder også de sociale aktiviteter på jobbet:

”Hver fredag spiser vi morgenmad sammen og i næste uge holder vi en julefrokost, hvor der kommer 3.000 gæster. Det bliver sjovt, og det er også en god måde at skabe netværk og få snakket med de kollegaer, som man måske ikke får snakket så meget med til hverdag.

Både Alexandra Cirdei og hendes mand arbejder hos Siemens. Det er de glade for. Og de er i det hele taget glade for de muligheder, de har i Danmark.