Fra Silkeborg til Aarhus som uddannelsesleder

Protræt af Britta Riishede
Britta Riishede er ny uddannelsesleder for læreruddannelsen i Aarhus. Hun kommer fra samme stilling i Silkeborg. Foto: Arkiv
Britta Riishede er netop tiltrådt som uddannelsesleder for læreruddannelsen i Aarhus – efter 10 år som uddannelsesleder for læreruddannelsen i Silkeborg.

Efter 10 år som uddannelsesleder for læreruddannelsen i Silkeborg er Britta Riishede pr. 1. oktober 2017 tiltrådt som uddannelsesleder for læreruddannelsen i Aarhus. Begge læreruddannelser er en del af VIA University College.

Britta Riishede har været konstitueret uddannelsesleder på VIA Læreruddannelsen i Aarhus siden januar i år – sideløbende med jobbet som uddannelsesleder for læreruddannelsen i Silkeborg, som hun netop er fratrådt.

”Jeg har været ekstremt glad for mit job i Silkeborg og har ikke haft nogen lyst til eller plan om at forlade læreruddannelsen i Silkeborg. Tværtimod er det et meget velfungerende sted med et utroligt godt samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne,” forklarer Britta Riishede og tilføjer:

”Når jeg alligevel har valgt at søge nye udfordringer både personligt og fagligt, er det fordi, jeg over de seneste ni måneder har set et stort potentiale for at videreudvikle læreruddannelsen i Aarhus”.

Stort fokus på arbejds- og studiemiljøet

60-årige Britta Riishede har også fået utallige opfordringer til at søge stillingen som uddannelsesleder for VIA Læreruddannelsen i Aarhus, der er placeret på Campus Aarhus C på den tidligere Ceres-grund og er Danmarks største læreruddannelse.

Britta Riishede har store ambitioner i det nye job.

”Gennem mine måneder som konstitueret uddannelsesleder har jeg oplevet, at der er gode muligheder for at styrke læreruddannelsen i Aarhus både som uddannelse og som arbejdsplads. Jeg ser medarbejderne på læreruddannelsen i Aarhus og inden for forsknings- og udviklingsaktiviteterne samme sted som fantastiske og meget professionelle. Mit ønske er at motivere og videreudvikle alt det gode, der allerede er i fuld gang,” siger Britta Riishede.

Hun vil eksempelvis arbejde for det bedst mulige arbejds- og studiemiljø på læreruddannelsen i Aarhus.

”Jeg vil også have fokus på fortsat at udvikle nye læringsformer, der matcher behovene på fremtidens arbejdsmarked. Ligeledes vil jeg gøre en indsats for at fremme samarbejdet mellem VIAs læreruddannelser på tværs af geografi samt mellem læreruddannelsen og øvrige uddannelser i VIA,” fremhæver Britta Riishede.

Hun peger på, at VIA har læreruddannelser i Aarhus, Silkeborg, Skive og Nørre Nissum.

Et enigt ansættelsesudvalg

Uddannelseschef Elsebeth Jensen fra VIA Læreruddannelsen fortæller, at det er et helt enigt ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter for medarbejdere og ledelse, der har ansat Britta Riishede som uddannelsesleder på læreruddannelsen i Aarhus pr. 1. oktober 2017.

”Britta Riishede kommer med stor erfaring – dels som uddannelsesleder på læreruddannelsen i Silkeborg siden 2006 og inden da som rektor på pædagoguddannelsen i Ikast gennem fem år. Den erfaring vil i høj grad komme læreruddannelsen i Aarhus til gode, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med Britta i den nye rolle,” siger Elsebeth Jensen.

Uddannelsesmæssigt er Britta Riishede kandidat i tysk og idræt fra Aarhus Universitet. Hun bor privat i Silkeborg.

Afskedsreception 9. november fra kl. 14.00

Der vil i den kommende tid blive rekrutteret en ny uddannelsesleder til læreruddannelsen i Silkeborg. Indtil da er praktikleder Lars Christensen Ustrup fra VIA Læreruddannelsen i Silkeborg konstitueret som uddannelsesleder.

Der er afskedsreception for Britta Riishede som uddannelsesleder på VIA Læreruddannelsen i Silkeborg den 9. november kl. 14.00-16.00. Receptionen foregår på Campus Silkeborg, Nattergalevej 1 i Silkeborg.

 

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Britta Riishede
Uddannelsesleder, VIA Læreruddannelsen i Aarhus.
T: 87 55 31 04
E: br@via.dk

Elsebeth Jensen
Uddannelseschef, VIA Læreruddannelsen.
T: 87 55 30 15
E: ej@via.dk