På vej mod pædagoguddannelsen

Billede af Lasse Lysdahl
”Når jeg siger til folk, at jeg vil søge ind på pædagoguddannelsen, kommer det ikke bag på nogen. De fleste siger, jamen det passer jo også lige til dig,” siger 27-årige Lasse Lysdahl.             Foto: Privat
Nu vil 27-årige Lasse Lysdahl være pædagog. Det har han ikke altid vidst, men når han tænker tilbage, har det vist altid ligget i kortene. Derfor søger han ind på VIA Pædagoguddannelsen i Viborg.  

”Når jeg siger til folk, at jeg vil søge ind på pædagoguddannelsen, kommer det ikke bag på nogen. De fleste siger, jamen det passer jo også lige til dig,” siger 27-årige Lasse Lysdahl, der netop har søgt ind på pædagoguddannelsen i Viborg.

Men det har ikke altid været pædagoguddannelsen, han har sigtet imod. Først tog han grundforløbet på tømmeruddannelsen. Men manglen på en læreplads fik ham til at vende blikket i en anden retning. Mod det pædagogiske felt. I 2011 valgte han at søge ind på den pædagogiske assistentuddannelse. Her var han i hvert fald sikker på at få en praktikplads.

Fra legeonkel til pædagog

Med en pædagogisk assistentuddannelse i bagagen arbejdede Lasse i tre forskellige børnehaver, inden det endelig stod klart for ham, at nu var det vist på tide at få søgt ind på den pædagoguddannelse.

”Det gik langsomt op for mig, at jeg altid gerne har villet arbejde med børn. Jeg er den ældste i fætter-kusine-rækken, og har altid været legeonkel. Og jeg har altid godt kunne lide det. Jeg vidste bare ikke, at det var det, der skulle være mit arbejdsområde,” siger Lasse.

Campusliv skaber inspiration

Da nu beslutningen om uddannelse var taget, skulle Lasse bestemme sig for, hvor han ville læse til pædagog. Så han tog til åbent hus flere steder, for at fornemme stemningen på uddannelsesstederne.

”Jeg er vild med Campus Viborg. Og det var fedt at snakke med de studerende, der allerede går på uddannelsen. Det er vigtigt for mig, at der er liv og mange studerende. Gerne fra forskellige uddannelser, så man kan blive inspireret af hinanden,” siger Lasse. Han fortæller, at nu skal han i gang med at omstille sig til igen at være studerende. Og leve på en SU. Det bliver en omvæltning, men han er så motiveret, at det ikke vælter noget.

”Jeg føler næsten, at jeg har spildt et år, fordi jeg ikke søgte ind sidste år,” siger Lasse med et grin. Nu kan han næsten ikke vente til d. 28. juli, hvor han får besked, om han er kommet ind på drømmestudiet. 

 

Se original billede her.