Pilen peger på pædagoguddannelsen

Billede af Anne Skytte
Anne Skytte er 20 år og har netop søgt ind på VIA Pædagoguddannelsen i Randers gennem kvote 2. Foto: Privat
20-årige Anna har haft mange overvejelser i forhold til at finde den rigtige uddannelse. Men nu har hun søgt ind på VIA Pædagoguddannelsen i Randers, og det har givet hende ro i maven.
”Det har været virkelig svært at beslutte, hvad jeg ville. Den ene uge var det blomsterbinder, den næste uge var det psykolog, og den tredje uge var det møbelpolstrer, jeg havde i tankerne. Det var først, da jeg læste om pædagoguddannelsen, at det føles som det helt rigtige valg,” forklarer Anna Mølgaard Skytte.

Hun er 20 år og har netop søgt ind på VIA Pædagoguddannelsen i Randers gennem kvote 2. Anna blev handelsstudent fra Tradium i Randers i sommeren 2016, hvorefter hun fik arbejde som pædagogmedhjælper i en SFO.

Brede jobmuligheder

Senere tog hun tre måneders højskoleophold i USA og Caribien, hvor hun blandt andet lavede frivilligt arbejde som medhjælper i en fritidsordning for skolebørn i Caribien.

”Nogle af børnene kom fra udsatte familier, men det var meget nysgerrige og åbne børn, der hurtigt viste tillid og fortalte om det, der var svært. Mit job bestod i at hjælpe dem med lektier, lege og snakke med dem. Det var meget givende og tilfredsstillende, at jeg var med til at gøre en forskel for de her små hoveder i deres dagligdag,” fortæller Anna.

Den erfaring var med til at lede Anna hen i retning af pædagogstudiet.

”Jeg vil bare gerne finde frem til et job, hvor jeg kan blive ved med at være glad for at stå op om morgenen. Og det tænker jeg, at jeg kan som pædagog, hvor der er mange forskellige jobmuligheder. Det gør mig glad, når jeg kan gøre noget godt for andre mennesker,” forklarer Anna.