Rekordmange vil være bygningskonstruktør

Billede af studerende
Uddannelsen til bygningskonstruktør på VIA University College Campus Holstebro har i år været mere efterspurgt end i fjor. Foto: Arkiv
Næsten 50 unge begynder lige nu på uddannelsen til bygningskonstruktør på VIA University College i Holstebro. Det er rekord.

Uddannelsen til bygningskonstruktør på VIA Campus Holstebro har i år fået 20 procent flere ansøgere sammenlignet med 2017. Uddannelsen når dermed i dette studieår op på det hidtil største antal studerende.

Omkring 50 studerende går i gang på efterårsholdet.

Samtidig sætter bygningskonstruktøruddannelsen rekord i antal kvindelige studerende, der er oppe på 13 optagede. 

Mange af de studerende kommer fra det regionale område i en radius af 75 kilometer, og en stor part vender tilbage til arbejdspladser i samme landsdel.

Men under uddannelsen får mange af de studerende internationalt udsyn med stadig flere udenlandske studie- og praktikophold – blandt andet i Finland og Kina. 

Stor efterspørgsel fra erhvervslivet 

De færdiguddannede bygningskonstruktører behøver nærmest ikke gøre reklame for sig selv, for der er stort set ingen arbejdsløshed i branchen. Allerede under studiet kæmper virksomheder om at få de studerende i praktik og efterfølgende få de studerende til at skrive bacheloropgave hos firmaerne.

Alle de nyuddannede bygningskonstruktører fra VIA University College seneste hold af dimittender er i job.

VIA i Holstebro arrangerer for første gang ”Company Dating”. Det er arbejdsgiverens mulighed for at gøre sig attraktive over for de studerende samt præsentere virksomheden og deres arbejdsopgaver. 

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:

Steffen Bjerregård Holm, Uddannelsesleder
Tlf.: 87554104
E-mail: sbho@via.dk