VIA inviterer til kulturdag på Campus Aarhus C

Billede af dansekompagniet Don Gnu
Kulturdagen byder blandt andet på flere foredrag, en danseforestilling, fællessang, brætspil, eksperimenter med robotteknologi samt guidede rundvisninger i det store uddannelseshus. 
Mød en ex-rocker, se humoristisk dans om alderdommen, spil brætspil og hør, hvordan musik påvirker hjernen. Alt sammen – og mere til – er gratis, når VIA inviterer til kulturdag på Campus Aarhus C den 24. oktober.

VIA University College slår onsdag den 24. oktober dørene op til en kulturdag på Campus Aarhus C, hvor alle interesserede gratis kan deltage i en vifte af aktiviteter.

Kulturdagen byder blandt andet på flere foredrag, en danseforestilling, fællessang, brætspil, eksperimenter med robotteknologi samt guidede rundvisninger i det store uddannelseshus. Der er også mulighed for sportsaktiviteter for børnene og ansigtsmaling for børn og barnlige sjæle. 

På kulturdagen har VIA desuden inviteret en gruppe naboer til at deltage i en workshop, hvor der bliver debatteret under temaet ”Hvad kan og vil vi fremover med hinanden i lokalområdet?”.

Billig kage og aftensmad

Kulturdagen løber af stablen onsdag den 24. oktober fra klokken 14.30 til 19.00. Undervejs vil kantinen på Campus Aarhus C sælge kaffe og kage for en 10’er og en varm ret til aftensmad for 34 kroner.

Aktiviteterne foregår i og ved atriet ved hovedindgangen, Adressen er: Campus Aarhus C, Bygning B, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C

”VIA samlede i 2016 10 uddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, socialrådgiver, designer og bygningskonstruktør på sin nybyggede campus i Ceresbyen. Siden har vi gjort det til en tradition at holde Åben Campus. Vi vil gerne samle både husets studerende og undervisere, pårørende, eksterne samarbejdspartnere, naboer og alle andre interesserede til fællesskab og formidling af viden,” forklarer specialkonsulent Dorthe Helmig, der står i spidsen for at tilrettelægge årets kulturdag på Campus Aarhus C.

Foredrag om både udsatte og hjernen

Der bliver på kulturdagen tre forskellige foredrag.

Hjerneforsker og musiker Peter Vuust fortæller, hvad der sker i hjernen, når vi spiller og lytter til musik – og hvad der skal til for at blive god til noget. Han forklarer, hvad musik, der jo er en stor og vigtig del af livet for mange af os, egentligt giver os. Oplægget vil både indeholde musikeksempler og små øvelser. (Kl. 15.00-15.45).

Lektor Klaus Rubin fra pædagoguddannelsen i Aarhus giver indblik i projektet Vartegn og isbjørne, hvor kunstnere, VIA-studerende, undervisere samt grupper af udsatte danskere og grønlændere samarbejder om at sætte fokus på udsathed gennem kunst. I projektet indgår blandt andet en 10 meter høj isbjørn i papmaché som vartegn. (Kl. 16.00-16.30).

Tidligere rockerpræsident Martin Christian Celosse-Andersen fortæller, hvordan han imod alle odds blev akademiker – efter i sin barndom blandt andet at have været til stede, da hans stedfar begik selvmord med et jagtgevær, og da hans mor blev voldtaget. Martin Christian Celosse-Andersen fortæller om sit brud med rockerlivet, om sin diagnose og psykiatriske behandling som paranoid skizofren og om sit arbejde i dag for at gøre en forskel for udsatte børn og unge. (Kl. 16.30-17.30).

Humoristisk og akrobatisk dans

Endnu et indslag under kulturdagen på Campus Aarhus C er med det succesfulde turnerende dansekompagni Don Gnu. De opfører den musikalske og humoristiske forestilling ’Jagten på det grå guld’, hvor de blandt andet tager livgreb med alderdommen. Med vilde og akrobatiske spring forsøger de medvirkende i Don Gnu at bygge bro over den dybe generationskløft, som vores samfund har gravet. (kl. 18.00-18.30).

 

Se hele programmet for kulturdagen på Campus Aarhus C onsdag den 24. oktober 2018 her.

 

Yderligere information fås hos:

Dorthe Helmig, Campus Aarhus C
Mobiltelefon: 87 55 33 03
E-mail: dh@via.dk