Victoria vil fordybe sig i tekstiler og plastik

Billede af det nye hold materialeingeniører
De nye studerende på VIAs uddannelse til materialeingeniør vil få indsigt i en række materialer, der udvikles med bæredygtighed for øje. Foto: Arkiv
Studiestarten er i fuld gang på VIAs campus i Herning, hvor 19-årige Victoria Bredvig fra Nexø er blandt de nye materialeingeniørstuderende. VIA styrker nu sine ingeniøruddannelser med et stort, tocifret millionbeløb.

”Jeg har altid været glad for matematik og naturvidenskab, men jeg kan også godt lide at være kreativ og skabe noget. Så da jeg opdagede VIAs uddannelse til materialeingeniør, var jeg ikke i tvivl. Det er bare dét, jeg skal,” smiler 19-årige Victoria Bredvig.

Hun er lige flyttet fra Nexø på Bornholm til en studielejlighed i Herning, og hun har glædet sig til at lære studiekammeraterne at kende og komme i gang med undervisningen. På STX i Rønne gik hun på en sciencelinje.

”Jeg vil gerne fordybe mig i fremtidens tekstiler, men vi skal også lære om plastik, og det lyder også spændende. Vi får brug for andre materialer fremover,” siger hun. 

Stor satsning på ingeniøruddannelser

VIA har i år iværksat en flerårig satsning på sine ingeniøruddannelser med et stort, tocifret millionbeløb. Målet er at uddanne flere diplomingeniører og udvikle de ingeniørfaglige områder i hele Region Midtjylland.

I år er der således oprettet tre nye, dansksprogede uddannelser til eksportingeniør, softwareingeniør og produktionsingeniør, og over 350 studerende er i år startet på en af VIAs ingeniøruddannelser i Horsens, Aarhus, Holstebro, Viborg eller Herning. 

Særligt på de dansksprogede hold er der vækst: Her er dobbelt så mange studerende som sidste år.

Skal arbejde med intelligente materialer

Uddannelsen til materialeingeniør i Herning er engelsksproget, og der er stadig enkelte ledige studiepladser.

Studiekoordinator Helle Bloch forklarer, at holdet bl.a. skal arbejde med ’intelligente’ materialer, der så at sige ’tænker for os’:

”Det kan være vinduesglas, der lukker varme ud ved høje varmegrader. Eller regnfrakker, der lukker sveden ud, men hvis de bliver våde, lukker de til og er regntætte,” forklarer hun.

De studerende får typisk jobs som materialespecialist, teknisk indkøber eller kvalitetsingeniør i virksomheder, når de er færdige med uddannelsen.

 

Yderligere oplysninger:

Helle Bloch, studiekoordinator, VIA Engineering
Mobil 87554446
Email: hblo@via.dk

Lotte Thøgersen, uddannelses- og forskningschef, VIA Engineering
Mobil 87554191
Email: lot@via.dk

Vivian Andersen Voldgaard, journalist, VIA University College
Mobil: 87551436
Email: viav@via.dk