VIA indgår aftale om ny ingeniøruddannelse i Kina

Unge studerende
VIA University College udvider sit samarbejde med det kinesiske universitet Changzhou Institute of Technology med en ny ingeniøruddannelse.
Den 3. november fejrer VIA University College 10 års jubilæum for partnerskabet med det velansete kinesiske universitet Changzhou Institute of Technology (CIT). Seneste resultat af det succesrige samarbejde er en ny ingeniøruddannelse.

I 10 år har VIA undervisere og studerende rejst til byen Changzhou tæt på Shanghai for at undervise, studere og være på praktikophold, mens kinesiske studerende er rejst til Danmark for at studere på VIA.

I første omgang har samarbejdet handlet om VIAs pædagoguddannelser - et fag, som Kina i stigende grad efterspørger dansk viden om.

Partnerskabet udvidet

De seneste år er partnerskabet mellem VIA og CIT blevet udvidet til også at omfatte teknisk-merkantile uddannelser. Således har VIAs bygningskonstruktør-uddannelse en meritaftale med CIT, hvor kinesiske arkitektstuderende gennemfører dele af deres uddannelse i Danmark.

”Det er oplagt, at vi udvider et samarbejde, der i 10 år har fungeret med succes. Vi kan se, at det giver kinesiske og danske studerende og undervisere vigtige internationale kompetencer. Derfor har vi nu udvidet samarbejdet til bygningsingeniør-faget,” siger Lotte Thøgersen, uddannelsesleder for Bygningsingeniøruddannelsen på VIA University College.

Læs mere om VIA i Kina

Dobbelt bachelorgrad i Civil Engineering

Den nye aftale består af en dobbeltgrad, hvor studerende får en bachelor i Civil Engineering fra både CIT og VIA. De første tre år af uddannelsen foregår ved CIT, efterfulgt af et år på VIA i Horsens.

Derudover vil undervisere fra VIA i løbet af de første tre år stå for undervisningen i Kina i forløb på 14 dage.

”Det skal give kineserne input til, hvordan vi arbejder med bygningsingeniørfaget i Danmark. På samme tid får vores undervisere konkrete internationale erfaringer. Så det er et godt samarbejde for begge parter,” siger Lotte Thøgersen.

Den nye double-degree lanceres i 2015. CIT forventer at optage 50 studerende på det første hold.

VIA samarbejder i forvejen med en række kinesiske universiteter om double degrees, udveksling og forskning.

For yderligere information, kontakt:

Lotte Thøgersen, uddannelsesleder for VIA Bygningsingeniøruddannelsen
E: lot@via.dk
T: +45 87 55 41 91

Læs mere om VIA Civil Engineering

Download originalfoto