Markant profil i spidsen for animationsuddannelserne på The Animation Workshop

Lotte Kronborg Thomsen, erfaren executive producer, bliver ny  uddannelsesleder for professionsuddannelserne i animation på TAW/VIA University College.

Lotte Kronborg

Lotte Kronborg Thomsen er ny uddannelsesleder for professionsuddannelserne i animation på The Animation Workshop. Hun begynder på sit nye job 1. december og kommer direkte fra London, hvor hun har boet og arbejdet siden 2014. 

Det er en leder med massiv international erfaring, der fra 1. december overtager ledelsen af uddannelserne i animation på The Animation Workshop/VIA University College i Viborg.

Lotte Kronborg Thomsen hedder hun, og hun kommer direkte fra London, hvor hun har boet og arbejdet siden 2014. Frem til 2019 som blandt andet Executive Producer for M2 Entertainment og det seneste år som selvstændig konsulent.

”Lotte Kronborg Thomsen har gennem 20 år været en drivende kraft i både den danske og den internationale film- og animationsbranche. Hun har et fantastisk flot CV, hun har international erfaring og udsyn, og så har hun et menneskesyn og en holistisk indstilling til problemløsning, som flugter smukt med værdisættet her på TAW,” siger Kasper Kruse, leder af The Animation Workshop.

Han kalder det et scoop af de helt store, at det er lykkedes at trække en profil som Lotte Kronborg Thomsen til Viborg.

”Vi går ind i en utrolig spændende og vigtig fase i udviklingen af TAW, og Lotte bringer så mange kompetencer med ind i dette arbejde. Vi kunne ikke have ansat en bedre kandidat til posten, og jeg glæder mig så meget til samarbejdet,” siger han.

En genvej ind i branchen

På sit CV har den nye uddannelsesleder masser af både produktions- og ledelseserfaring, og hun glæder sig til at stå i spidsen for at uddanne de kommende generationer af animatorer og CG artists.

”Det spændende ved vores branche er, at vi står på nogle solide animations- og designprincipper, men samtidig er i udvikling altid. TAW er kendt for at være førende i verden og for hele tiden at tilpasse uddannelserne i samarbejde med branchen, og det glæder jeg mig så meget til at bygge videre på. Og ikke mindst glæder jeg mig til at lære de studerende og mine kommende kolleger at kende,” siger hun.

Da Lotte Kronborg Thomsen var barn og ung troede alle, at hun drømte om at redde verden. Men indeni var det drømmen om at blive animationsinstruktør, der fyldte. Tegnetalentet var dog til at overse, så i stedet blev hun cand.mag. i dansk og multimedier fra Aalborg Universitet. Og det blev genvejen til at komme til at arbejde med animation. Først som producer hos Frontier Media i Aarhus og fra 2006 altså hos M2 Film, hvor hun gennem årene har haft det meste af verden som sin arbejdsplads.

Lotte Kronborg Thomsen er 47 år og dansk gift. Hun sejler og står på ski, og så har hun altid gang i tre bøger på én gang: en fagbog, en roman og en digtsamling. Når hun trænger til at nulstille hjernen, spiller hun klaver eller designer møbler og huse, som aldrig skal nå længere end til skrivebordsskuffen. Og så er hun ikke overraskende storforbruger af film og tv.

Den nye uddannelsesleder har første arbejdsdag 1. december, men det bliver først efter jul, at hun er i Viborg på fuld tid, da hun lige skal have flyttet sit liv fra London til Danmark. 

Yderligere oplysninger:

Kasper Kruse
Leder af The Animation Workshop/VIA University College
T: 87 55 49 02
M: kkru@via.dk

Lotte Kronborg Thomsen
T: 40 20 99 49
M: lotte.kronborg@gmail.com

Andre læser også