Mads drømte om at arbejde med politik

Stilling: Konsulent i fagforeningen HK Kommunals sekretariat Uddannelse: Administrationsbachelor

 

Mads Hintze er uddannet administrationsbachelor fra VIA University College

Karriereplanlægning kan være svært og det går ikke altid, som man forudsiger – men det er ikke nødvendigvis skidt! Mads Hintze, konsulent og underviser i fagforeningen HK Kommunals sekretariat

Mulighed for at beskæftige mig med politik

Da jeg skulle vælge uddannelse, ville jeg finde en uddannelse, hvor jeg kunne komme til at beskæftige mig med politik indenfor det offentlige. Jeg vil gerne være med til at sikre, at politiske beslutninger, der træffes lokalt, bliver truffet og udført på den bedst mulige måde. Men, hvad sådan et job kunne hedde - det vidste jeg ikke.

Men så læste jeg om administrationsbachelor. Og her fandt jeg det, jeg søgte. En attraktiv og praksisnær grunduddannelse inden for det offentlige – så måtte jeg finde ud af, hvilket job det kunne blive til sidenhen.

I løbet af studiet blev jeg interesseret i det arbejde, der foregår i de almene boligforeninger. Selvom de ikke er en del af den offentlige sektor, er de underlagt meget kommunal styring. Så her kunne jeg få min faglighed i spil. Jeg bragte tankerne ind i undervisningen. Det medførte blandt andet, at jeg fik en praktikplads i en boligforening og skrev mit bachelorprojekt om udsatte boligområder.

Ansat i en fagforening

I dag er jeg ansat et andet sted end i en boligforening. Jeg arbejder som konsulent og underviser i fagforeningen HK Kommunals sekretariat. Her servicerer vi HK Kommunals bestyrelse og de syv HK-afdelinger, der ligger i hele landet. Vi arbejder med alt fra udviklingen af medlemmernes fag over overenskomstforhandlinger, til kurser og arrangementer for både tillidsvalgte og medlemmer. Derudover afholder vi forskellige landsdækkende kurser og arrangementer – det er særligt her jeg har en del af mine faste arbejdsopgaver.

Mads Hintze er uddannet administrationsbachelor fra VIA University College

Mine arbejdsopgaver

En af mine arbejdsopgaver er at være en del af projektledelsen på teknologikurset Fremtidens HK’er. Et kursus, som vi afholder i hele landet, og hvor jeg også står for en del af undervisningen. Det handler om at klæde HK’s medlemmer på, når digitaliseringen og nye teknologier kommer til deres arbejdsplads. Så de kan bringe sig selv i spil. Derudover indgår jeg i arbejdet at arrangere landsdækkende arrangementer, der er relevante for vores forskellige medlemsgrupper – lige fra biblioteksansatte og lægesekretærer til økonomimedarbejdere og tandklinikassistenter, med videre.

Mine kompetencer fra uddannelsen 

Jeg anvender mange de kompetencer, jeg udviklede i forbindelse med studiet – politik og policy (indholdet i politiske beslutninger), organisationsforståelse og borgerinddragelse. Når man arbejder i en politisk organisation, som fx en fagforening, er det meget værdifuld baggrundsviden at have – især de refleksioner, vi har haft om egen rolle som blandt andet embedsmand.

Engagér dig under studiet

Jeg var så heldig at blive opfordret til at søge en stilling som studenterkoordinator. Stillingen handlede om at styrke de studerendes indflydelse på deres studie. Jeg fik jobbet til dels på baggrund af min uddannelse, men mindst lige så meget på grund af det frivillige engagement, jeg havde lagt gennem uddannelsens studieråd og mit studiejob hos Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune. Siden da har mine forskellige erfaringer ved siden af studiet, kombineret med min uddannelse, været en af de væsentlige årsager til at jeg har fået de stillinger, jeg er blevet ansat i.

Mine råd

  • Jeg kan kun anbefale, at man gør sig umage med at finde et uddannelsesrelevant studiejob. Eller dyrke det, du interesserer dig for ved siden af studiet frivilligt. Det giver værdifuld erfaring med i rygsækken og kan være med til at åbne døre til dit første job. Det har gjort en stor forskel for mig i mit arbejdsliv, at jeg har gjort mig de erfaringer, jeg har gjort ved siden af studiet.

  • Vær åben for muligheder, der opstår undervejs og efter studiet. Karriereplanlægning kan være svært og det går ikke altid, som man forudsiger – men det er ikke nødvendigvis skidt!

  • Selvom man er færdig med uddannelsen, er man aldrig færdig med at lære. Man lærer meget i sine første år i job. Så hav øjnene åbne for de gode videreuddannelsesmuligheder, der findes sideløbende med dit arbejdsliv.

Jobs siden uddannelsen

  • Konsulent og underviser hos HK Kommunal (nu)
  • Uddannelseskonsulent hos HK Kommunal
  • Studenterkoordinator hos VIA University College

Studiejobs under uddannelsen

  • Byrådsgruppesekretær hos Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune.
  • Kampagnemedarbejder og sekretær hos SF Aarhus.

Mød andre administrationsbachelorer