Praktik på bioanalytikeruddannelsen

Vi garanterer for, at du får praktikpladser og bliver tilknyttet en vejleder. Du får SU under alle praktikperioder.

Oversigt over praktikforløbet

Praktik udgør cirka en tredjedel af bioanalytikeruddannelsen og foregår på hospitalsafdelinger i Region Midtjylland. Der er praktikperioder på flere semestre, og vi har praktikpladser til alle.

Du er med i hospitalets daglige arbejde

På hospitalerne indgår du i det daglige arbejde på afdelingen under vejledning af en bioanalytiker. Og du følger arbejdsugen og mødetiderne på den afdeling, du bliver en del af.

Du kommer til at prøve meget forskelligt i dine praktikperioder. Fx lærer du på nogle afdelinger at analysere blodprøver og andre steder at arbejde med mikroorganismer eller vævssnit.

Se eksempel på skema for praktikperiode på en mikrobiologisk afdeling (pdf)

Du skal bære uniform

Der gælder særlige regler for beklædning, når du arbejder som bioanalytiker.

  • Du skal bære uniform med korte ærmer i laboratorierne på hospitalerne.

  • Smykker, ure, egne tørklæder og løsthængende hår er ikke tilladt.

Læs mere om reglerne for beklædning (pdf)

Hvor kan du komme i praktik?

Det afgøres fra semester til semester, hvor du kommer i praktik. Du har mulighed for at ønske, hvilken afdeling, du gerne vil på, men desværre kan ikke alle få deres ønsker opfyldt.

Har du små børn under den skolesøgende alder, tilstræber vi at finde en praktikplads på et af de uddannelseslaboratorier, som ligger i det område, hvor du bor. 

Hospitalslaboratorierne ligger i følgende byer:

  • Aarhus
  • Randers
  • Gødstrup (v. Herning)
  • Horsens
  • Silkeborg 
  • Viborg 

Bor du i Vestjylland, garanterer vi, at du kan komme i praktik på Regionshospital Gødstrup, så du ikke behøver at pendle langt under din praktik. Vi stiller denne garanti, fordi der specielt i Vestjylland er mangel på uddannede bioanalytikere.

Se fordelingen af praktikperioder (klinisk undervisning) på uddannelsen (pdf)

Praktik i udlandet

Du kan komme praktik i udlandet på 5. eller 7. semester. Destinationerne kan fx være Ankara i Tyrkiet, Kristiansand i Norge eller Nairobi i Kenya. Du skal selv være aktiv for at arrangere dit praktikophold, som kan være på hospitalslaboratorier eller privatklinikker.