Professionsbachelor i Design & Business med speciale i Fashion Design

Skab din personlige design identitet og vær nyskabende og eksperimenterende gennem arbejdet med designprocessen fra trendresearch til udvikling af egen kollektion På professionsbacheloruddannelsen i Fashion Design skaber du produkter med dit eget formsprog.

Om specialet

 • Indhold og fag

  Fashion Design er et speciale på uddannelsen til professionsbachelor i Design og Business. Specialet er en overbygning på 1½ år og udbydes i Herning og Aarhus. 

  Professionsbachelor med speciale i Fashion Design er for dig som har ambitioner om at sætte dit præg på modebranchen med dine kreative ideer og dit personlige design-DNA. 

  Du skal udvikle kollektioner, hvor du selv definerer målgruppen og argumenterer for idé og berettigelse på markedet.

  Du skitserer din idéudvikling og dine lineups i hånden og anvender Adobe programmerne til at udarbejde arbejdstegninger og grafisk præsentationsmateriale. Du vil ligeledes blive introduceret til 3D design og den nyeste teknologi på området. 

  Fagene skal give dig kompetencer til at arbejde selvstændigt, kreativt og eksperimenterende med designprocessen. Undervisningen er tilrettelagt indenfor fagområderne menswear, womenswear, strik, print og pels og har stort fokus på trend og sociologi, idéudvikling, formgivning, æstetik, materialer og bæredygtige løsninger.

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag. Design og Business er omdrejningspunkt for uddannelsens fællesfag, hvor alle specialer samarbejder i et projekt med toneangivende virksomheder.

  I processen med at udvikle nye ideer til virksomhederne får du praksis erfaring med at samarbejde for at nå kreative, entreprenante og realisérbare løsninger. Projektforløbet medvirker til at klæde dig på til et fremtidigt job i branchen.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Studietur til Paris og Premiere Vision medvirker til at holde dig opdateret på designudviklingen.

  Du får en kreativ og praksis rettet uddannelse som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen og hvor du lærer at forholde dig til sustainability og bæredygtige løsninger. 

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder. Du har nyeste teknologier til rådighed på værkstederne, hvor du kan realisere dine ideer på vores industrielle systuer eller indenfor eksempelvis digital print, strik, broderi, lasercut, materialelaboratorie mm.
  Du kan læse Design & Business med speciale i Fashion Design i Herning og Aarhus. 

 • Job og karriere

  Med en Professionsbachelor i Fashion Design er du klar til et job som designer i mode- og livsstilsbranchen. 

  Som modedesigner får du ansvaret for kollektionens udvikling og du tager afsæt i brandets DNA når du researcher trend og udarbejder kreative oplæg som inspiration til en ny kollektion. 

  I processen skal der udarbejdes arbejdstegninger, vælges materialer i samarbejde med indkøber, kommunikeres med konstruktør om pasform, udarbejdes præsentationsmateriale til sælgere mm.

  Er du entreprenant og ønsker at starte eget brand kan du vælge at være tilknyttet incubator miljøet som kan give dig yderligere support i en opstartsfase.

  Videreuddannelse

  Ønsker du at videreuddanne dig efter din Professionsbachelor har du mulighed for at søge en kandidat på danske og internationale uddannelsesinstitutioner.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder 

  VIA Design
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

  VIA Design
  Ceresbyen 24
  DK-8000 Aarhus C

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

Følg studielivet på Instagram - #viafashiondesign