Designteknolog med speciale i Purchasing Management (indkøber)

Specialeretning på designteknologuddannelsen

Vil du forhandle med leverandører, prisfastsætte virksomhedens produkter og lære om kulturer i andre lande? Så bliv indkøber.

Om specialet

 • Indhold & fag

  Designteknolog med speciale i Purchasing Management er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse. 

  Designteknolog med speciale i Purchasing Management er for dig, som vil være en central spiller i virksomheden, når der skal samarbejdes med leverandører, forhandles og udvikles produkter.

  Du lærer at arbejde med indkøb og logistik i virksomheder indenfor mode- og livsstilsindustrien, og du bliver i stand til at vurdere de økonomiske konsekvenser af produkternes konstruktion og materialernes sammensætning samt sourcing på det globale marked.

  Under uddannelsen opbygger du en grundlæggende viden om handels- og økonomiske teorier, så du kan omsætte virksomhedens idégrundlag og strategi i et internationalt marked.

  Fagene giver dig kompetencer til at vurdere de materialer, som knytter sig til modeindustrien, og som produkterne fremstilles af. Det styrker dig i forhandlingssituationer og gør dig kompetent til at træffe de rette beslutninger. Desuden lærer du om materialestrømme, formidling og kulturelle forhold i en global branche.

  Vekselvirkning mellem teori og praksis

  Styrken i din uddannelse er vekselvirkningen mellem specialefag, valgfag og fællesfag, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk blandt medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på.

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse, som er orienteret mod mode- og livsstilsbranchen, så du sikres en særlig forretningsforståelse for samspillet mellem design og business. 

  Kreativt design- og businessfagligt studiemiljø

  Din uddannelse foregår i et stærkt design- og businessfagligt miljø og i tæt samarbejde med mode- og livsstilsbranchens virksomheder.

  Du har de nyeste teknologier til rådighed i unikke værkstedsfaciliteter og laboratorier, som giver dig rig mulighed for at eksperimenter med prototyper. Desuden får du adgang til højt specialiseret viden og know-how, som er med til at forme din faglighed og fremtid.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Purchasing Management i Herning. Specialet udbydes på Dansk.

  Læs mere om de enkelte specialeretninger og fag (pdf)

  Læs mere om designteknologuddannelsen, optagelseskrav og internationale muligheder

 • Job & karriere

  Med en toårig uddannelse som Designteknolog er du klar til et job som indkøbsassistent i mode- og livsstilsbranchen.

  Dit job vil typisk bestå i, at du er indkøber, logistikmedarbejder eller indkøbsansvarlig i et indkøbsteam.

  Du hjælper med at vurdere materialer og produkter, samarbejde med leverandører, igangsætte ordrer og følge op på leveringsaftaler. Du vil ofte indgå i et team, der har tæt samarbejde med design og salg.
   

  Videreuddannelse

  Mange designteknologer vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business. Denne uddannelse giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

 • Kontakt

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder  

  VIA Design 
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning 

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk


#VIAdesign

Følg os på instagram