Caroline Rulis

Studie: Designteknolog, Purchasing Management

Caroline Rulis

Mit studie

Mit navn er Caroline, jeg er 24 år og studerer til dagligt i Herning, hvor jeg pt er på mit 5. semester i Purchasing Management. 

Efter at have gået på HHX syntes jeg, der var for mange business fag, og jeg manglede en mere kreativ side. Derfor er Purchasing Management det perfekte match for mig, eftersom uddannelsen blander de to fag samt en mulighed for at kunne rejse mens man studerer.

CSR interesserer mig virkelig meget, og jeg håber i fremtiden at kunne gøre en forskel som indkøber i forhold til arbejdsforhold, sikkerhed og bæredygtighed indenfor tekstil branchen.  

På mit 3. semester var jeg i praktik og udveksling i Vietnam. Det er en af de største oplevelser jeg har haft. 

Jeg valgte at holde kontakten til mit praktiksted, så jeg kunne komme tilbage året efter for at skrive min AP opgave, og jeg skal forhåbentlig tilbage i praktik igen til næste år.

Jeg håber, jeg kan komme tilbage til Asien efter min uddannelse, og arbejde nogle år derude, da jeg har fået blod på tanden efter mit 3. semester i Vietnam. 

I min praktik var jeg ude at se, hvordan tøjproduktionen foregår på fabrikkerne i Asien, og jeg fik indsigt i kvalitetsproceduren for forskellige produkter.  

Mine råd til en kommende studerende

  • Vær opmærksom på at engelsk er et vigtigt arbejdssprog; Du kan næsten ikke undgå som indkøber i dag, ikke at støde på at skulle læse, skrive eller tale engelsk. Det kan være alt fra en business rejse, til et møde med en leverandør, eller læse og oversætte en kontrakt.

  • Det kan godt være svært til at starte med, men du skal huske på at alle dine andre klassekammerater sidder i samme situation som dig.

  • Glæd dig til at møde en masse spændende personer fra forskellige nationaliteter, som giver dig muligheden for at opdage og forstå en anden kultur, samt nye venskaber og et kæmpe netværk.

Mød flere studerende og færdiguddannede