Kristian vil være professionel relationsekspert

Kristian Vind Kviesgaard var på højskole i Mexico, da han fandt ud af, at han brænder for at hjælpe andre mennesker. Derfor valgte han en professionsbachelor i Diakoni og Socialpædagogik på Diakonhøjskolen i Højbjerg.

Kristian kviesgaard
Det hele startede, da Kristian vendte hjem til Danmark efter et højskoleophold med masser af socialt arbejde i Mexico. Her vakte en jobannonce hans interesse.

”Jeg så et stillingsopslag fra et børnehjem, som krævede, at man var uddannet socialpædagog, så tænkte jeg bare: Det er dét jeg gerne vil!” fortæller Kristian.

Det var vigtigt for Kristian, at studiet ikke havde en tung læsebyrde som på universitetet. Efter at have snakket med nogle venner, som allerede gik på Diakonhøjskolen fandt han ud af, at en professionsbachelor i Diakoni og Socialpædagogik var det rette valg for ham. 

”Her er det ikke vigtigt, at du kan skrive den perfekte opgave, det er meget vigtigere, at man kan finde ud af at arbejde med mennesker og danne relationer,”

Netop relationerne er vigtige for Kristian i hans vej mod at blive professionel relationsekspert.

”Relationsdannelse er sindssygt vigtigt, man skal turde åbne op for sig selv og spørge ind til folk få at få deres fulde historie og mærke hvor det gør ondt,” fortæller Kristian

Socialdiakoni i udlandet

Der er rig mulighed for at komme til andre lande og udforske socialpædagogikken i andre kulturer, samtidig med at man får pædagogiske metoder med i rygsækken.

”Det er virkelig fedt at der er så meget hands-on her på skolen – halvdelen af tiden er praktik og studieture,” fortæller Kristian, som er ved at gøre klar til en studietur på 10 dage til Filippinerne.

Rejserne stopper ikke ved Filipinerne, Kristian har allerede planer om hvor den næste tur skal gå til.

”Jeg regner med at tage til Kenya i udenlandspraktik på 4. semester,” fortæller han.

”Jeg glæder mig til at lære, hvordan man gør i andre kulturer. Vi lærer allerede nu - at bare fordi vi gør en ting i Danmark, betyder det ikke nødvendigvis at det er bedre end, hvad man gør andre steder,”

Den socialpædagogiske værktøjskasse

Når Kristian ikke er at finde på Diakonhøjskolen er han frivillig ved en varmestue kaldet spor 7 i Aarhus og ved Blå Kors børnelejr, hvor han bruger det han lærer på studiet.

Derudover har han også fået prøvet sine kræfter af i den første praktik, som foregik i en børnehave. Her skulle han bruge den viden han havde tilegnet sig gennem det første år på studiet.

”Det føles mega brugbart at gå i skole lige pludselig. Jeg har været pædagogmedhjælper før, der gik man bare og lavede aktiviteter, som man synes var fedt – efter mit første semester har jeg fundet meningen med det man laver som socialpædagog,”

Om det stadig er børnehjemmet, der kalder når Kristian en gang er færdig, er han ikke helt sikker på. Hans tid på uddannelsen har åbnet for mange nye døre, men en ting er Kristian sikker på.

”Alting skal nok gå uanset, hvor jeg ender henne,” fastslår Kristian.

Livet på studiet

Kristian er en af de studerende, som bor på kollegiet ved siden af Diakonhøjskolen.

”Det er meget intimt at gå på Diakonhøjskolen – det er næsten som at være på højskole i tre et halvt år. Det er virkelig svært ikke at lære hinanden at kende herude,” fortæller han. På skolen har de mulighed for at bruge lokalerne efter endt undervisning, blandt andet til at bygge og male ting i deres værksted eller bålhygge ved søen.

Derudover er der sang fra Højskolesangbogen, kage om tirsdagen, fællesspisning og meget mere.

Kristian skole

Kristians bedste råd til dig, der overvejer at læse diakoni og socialpædagogik

  1. Mærk efter om du brænder for faget - hvis man har en følelse af, at man er en der vil gøre noget for andre, så skal man læse diakoni og socialpædagogik.
  2. Prøv det af! Man skal ikke være bange for at kontakte skolen eller en studerende, hvis man gerne vil vide mere.
  3. Bevæg dig ud på usikker grund. Det kan være du finder ud af at uddannelsen er det helt rette for dig.

 

Hvad er en professionsbachelor?

En professionsbachelor tager typisk 3,5 år og kombinerer teori med udfordringer fra virkeligheden. Det kan fx være projekter i samarbejde med virksomheder og organisationer samt obligatoriske praktikforløb. Her får du altså praktisk erfaring og noget at skrive på dit CV undervejs i din uddannelse. På den måde bliver du pro, allerede inden du er færdig med at studere.