Studerende finder bøger på biblioteket

Mød Tina og Grethe, der arbejder som pædagogiske assistenter.

VIA Pædagogisk Assistent

Viborg

Vil du uddanne dig til pædagogisk assistent i et pædagogisk uddannelsesmiljø? Og vil du have en uddannelse med god kobling mellem praksis og teori? Så tag pædagogisk assistent uddannelsen i Viborg!

Om uddannelsen til pædagogisk assistent i Viborg

 • Faglig profil

  Den pædagogiske assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse for dig, der drømmer om pædagogisk arbejde. 

  En uddannelse for dig, der gerne vil arbejde med børn, unge, voksne eller mennesker med et fysisk eller psykisk handicap. Uddannelsen har en god kobling mellem praksis og teori.

  Uddannelse som passer til dig

  Vi lærer alle på forskellige måder. Nogen er gode til at læse, andre til at lytte. Andre lærer bedst gennem øvelser og praktisk arbejde. På uddannelsen til pædagogisk assistent bliver du undervist på mange forskellige måder og du har også mulighed for at få ekstra støtte, hvis du har behov for det.

  Læs om støttemuligheder

  Den samme uddannelse med samme høje faglighed

  I VIA kan du blive pædagogisk assistent både i Horsens og Viborg. Ligegyldig hvor du vælger at tage din uddannelse, får du den samme uddannelse med høj faglighed og kvalitet.

  Den pædagogiske assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse, hvor du bliver ansat som elev enten i en kommune eller i Regionen. Du er sikret en praktikplads, når du er optaget på uddannelsen.

  Hver dag er du i et pædagogisk miljø

  I Viborg ligger den pædagogiske assistentuddannelse sammen med pædagoguddannelsen og en række  andre uddannelser. Det betyder, at du hver dag, når du er på skolen, får inspiration fra din holdkammerater, pædagogstuderende og undervisere fra begge pædagogiske uddannelser. 

  Når du er i praktik møder du naturligvis også pædagogisk personale, der kan inspirere og styrke din faglighed.
  Læs om reglerne for praktik i praktikfolderen (pdf)

  Hent undervisningsplan (pdf)

 • Studieliv

  På pædagogisk assistentuddannelse i Viborg bliver du en del af et levende uddannelsesmiljø på Campus Viborg. 

  Uddannelsen til pædagogisk assistent i Viborg deler adresse med mange forskellige uddannelser på Campus Viborg. Her bliver du en del af et stort undervisnings- og uddannelsesmiljø. Hver dag møder du unge, der læser noget andet end dig. 

  Hver dag er du i et pædagogisk miljø

  I Viborg ligger uddannelsen til pædagogisk assistent sammen med pædagoguddannelsen og en række andre uddannelser. Det betyder, at du hver dag i løbet af din uddannelse får inspiration fra dine holdkammerater, pædagogstuderende og undervisere fra begge pædagogiske uddannelser.

  Når du er i praktik, møder du naturligvis også pædagogisk personale, der kan inspirere dig og styrke din faglighed.

  Fælles arrangementer

  Midt i Campus Viborg er et stort fællesrum, der både giver mulighed for gruppearbejde og samtidig fungerer som rum for optrædener, udstillinger og sportsbegivenheder på storskærm. På campus er der moderne faciliteter til idræt, bevægelse, drama og musik. 

  Ved siden af Campus Viborg ligger Studenthouse111, som er elevernes og de studerendes hus. Her er en café, øvelokaler og plads til både socialt og fagligt samvær.

  Mød studenterhuset på Facebook

  Boliggaranti

  Viborg Kommune har boliggaranti. Det betyder, at du er garanteret en bolig, hvis du flytter til kommunen og begynder på en af VIAs uddannelser. Lige over for Campus VIA ligger det moderne kollegium Camp Logos. 

  Læs mere om boliggaranti på Campus Viborg

  Find os på Google Maps

 • Kontakt

  Kontakt uddannelsen til pædagogisk assistent i Viborg.

  Har du spørgsmål om uddannelsen eller optagelse
  Kontakt uddannelsesvejlederen 

  Kontakt uddannelsen 

  VIA Pædagogisk Assistent Viborg
  Prinsens Alle 2
  8800 Viborg

  E: piv@via.dk
  T: +45 87 55 37 00

  EAN: 5798 000 55 3378

  Åbningstider

  Mandag til torsdag: 7.30-15.00
  Fredag: 7.30-14.30

  Find os på Google Maps

Tag uddannelsen her