
Fra venstre til højre: Louise Rosenvinge Lodahl, Emma Skeel Østergaard og Josephine Madsen på NorthSide Festival med deres madspils-mobil.
“Vi står her på NorthSide med vores madspilds-mobil. Den har vi bygget, fordi vi gerne vil kunne bevæge os rundt og interagere med gæsterne på pladsen. Vi udfordrer gæsterne i “køleskabsleg”. Her får de 30 sekunder til at kigge ind i køleskabet, og så skal de forsøge at huske, hvilke ting de så. Vinderne får et indkøbsnet med teksten “husk at tjekke dit køleskab,” fortæller Josephine og Emma, mens de første gæster til Northside 2023 strømmer ind på pladsen.
Josephine Madsen, Emma Skeel Østergaard og Louise Rosenvinge Lodahl har udviklet konceptet til madspils-mobilen i forbindelse med faget Projektledelse på 6. semester af uddannelsen i ernæring og sundhed. De har løbende været i dialog med NorthSide omkring projektet og målet om at sætte fokus på madspild.
Smag på den grønne omstilling
“Fra madspilsmobilen deler vi også smagsprøver på nye produkter ud. Vi har udviklet en drik, som vi kalder “et skud overskud”. Den er lavet af juice fra grøntsager, som ellers skulle være smidt ud. Derudover har vi tilsat sukker, som gør, at juicen bliver til en sirup og derfor holder længere. Den sirup har vi så blandet op med danskvand for at lave en frisk sommerdrik,” forklarer de to studerende.
“Når vi juicer grøntsagerne, står vi tilbage med en masse pulp. Det har vi også udnyttet og brugt til en kompot, som vi kalder “en sød gevinst”. Ved at arbejde med de her ting, som ofte ryger i skraldespanden forsøger vi at inspirere og gøre den grønne omstilling mere håndgribelig”.