Eva Maria Mogensen

Studie: Multiplatform Storytelling and Production

eva-mogensen-portraet

Mit studie

Jeg læser Multiplatform Storytelling and Production, fordi jeg elsker historier og fordi jeg ikke kan spille musik. Da jeg var yngre forsøgte jeg mig på alt fra klaver til guitar og korsang, men hvad enten det var utålmodighed eller mangel på talent, stoppede jeg igen. Senere fik jeg mediefag på gymnasiet og fandt ud af, at jeg stadig kunne arbejde med musik gennem videoer og forelskede mig i filmproduktion og historiefortælling. Efter et otte måneder langt ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, søgte jeg ind på MSP og var så heldig at komme ind.

 

Uddannelsen er langt mere praktisk end teoretisk - vi får udstyret i hænderne, konkret erfaring med manuskriptskrivning, idé-generering og kundehåndtering. Vi får lov til at prøve tingene af på egen krop og det er super hårdt, men også mega fedt.

Uddannelsen skaber kontakter til den virkelige verden 

Sammen med min medstuderende Matthias Bitsch Nejsum har jeg arbejdet for organisationen Nordkurs, som afholder sommerkurser for studerende. Vores underviser satte os i kontakt med Nordkurs. De ville gerne have promotionmateriale til deres website. Det skulle vi hjælpe med. Matthias og jeg skulle filme til Nordkurs' årsmøde, som i år blev afholdt på Island. Materialet skal give en forsmag på, hvad studerende kan opleve samt få ud af et Nordkurs' sommerkurser. Videoerne skal også fortælle, hvordan studieordningen fungerer. Vi var på Island i fire dage og filme og producere. Det var en rigtig spændende opgave.


Mine råd

Skolen er lidt ligesom en højskole. I perioder bruger vi sindssygt mange timer på skolen og i produktionen. Det skal man være forberedt på. Derfor kommer man også uvilkårligt meget tættere på hinanden. Vi er kun 30 studerende på hver årgang, hvilket også gør det meget mere intimt og personligt at gå på uddannelsen. Det er jeg utrolig glad for.

 

Vi blev mødt af koldt og tåget vejr, men naturen var så smuk og anderledes fra den danske, at vejret var lidt lige meget. Dog havde vi lidt uheld med regn under nogle af vores interviews med kursuslederne fra Nordkurs. Vi måtte improvisere med vores fotoudstyr, men kunne til sidst også filme lidt udenfor. Turen var alt i alt meget lærerig og hård, men fantastisk smuk. I Nordkurs tog de rigtig godt imod os og integrerede os godt i gruppen på hele turen, hvilket gjorde det til en vildt fed tur.

 

 

eva-mogensen-closeup

 

Jeg drømmer om at leve af at fortælle historier visuelt. Jeg drømmer om at have et arbejde, som ikke kun handler om at tjene penge. Det lyder utroligt kliché, men det er egentlig en meget privilegeret ting.