Nyuddannede fysioterapeuter vil gøre elever sundhedsrobuste

Line og Amalie er nyuddannede fysioterapeuter fra VIA. I studietiden fandt de hinanden i interessen for at afhjælpe social ulighed i sundhed og blev herefter en del af VIA’s verdensmålsambassadørkorps. Nu arbejder de på at starte op som selvstændige og undervise skoleelever i sundhed og trivsel. 

Amalie Carlsen og Line Bøttcher er uddannede fra VIA Fysioterapeutuddannelsen

 

”Mange forbinder fysioterapi med træning og massage, men fysioterapeuter kan meget mere end det. Vi vil gerne have mere fokus på terapeut-delen af vores titel, for vi mener, at man som fysioterapeut bliver nødt til at se den fysiske, psykiske og sociale sundhed som en helhed, hvis man skal lykkes med sin behandling,” siger Amalie Carlsen.

Hun er nyuddannet fra VIA i Aarhus og begyndte samarbejdet med Line Bøttcher på sidste semester af fysioterapeutuddannelsen. De mødte hinanden under valgfaget ’For og med praksis’, der udbydes af VIAs Studentervæksthus på Campus Aarhus N. 

Begge kvinder er meget optagede af social ulighed i sundhed, der er en stor samfundsudfordring. Det er et emne, som de også har arbejdet med som verdensmålsambassadører på VIA.

”Jeg blev konfronteret med uligheden i de kliniske praktikker. Særligt husker jeg mødet med en borger i min 6. semesters praktik, som havde haft et hårdt liv, var udfordret socialt og havde svært ved at handle på egen sundhed. Praksischok som disse er i dag grunden til, at vi gerne vil handle på uligheden,” forklarer Line Bøttcher.

En tidlig indsats kan mindske uligheden

Amalie og Line fortæller, at de ønsker at tage medansvar som fysioterapeuter i kampen om at afhjælpe uligheden i sundhed. Derfor er de ved at skabe et workshopforløb til 7. klasses elever. 

”Workshoppen har fokus på elevernes mentale sundhed og skal kunne gøre dem klogere, samt give dem redskaber til at kunne handle på både egen sundhed og fællesskabets. Med workshopforløbet håber vi på at kunne forebygge,” fortæller Amalie.

Ved siden af workshoppen har de oprettet Socially fællesskabet på instagram, under profilen @socialfysioterapi. Fællesskabet er for alle, der ønsker at blive klogere, få inspiration og mod til at handle på sårbarhed hos sig selv eller andre. 

Verden har brug for innovative fysioterapeuter

Fysioterapien har meget mere at byde på, hvis man tør tænke kreativt og tænke sin faglighed i flere retninger, mener Amalie og Line.

Som studerende fik de sparring på deres ideer gennem VIAs Studentervæksthus på Campus Aarhus N. Nu kører de på med LinkedIn og kaffemøder for at komme i kontakt med mennesker, der kan hjælpe dem videre mod målet.

De er enige om at satse al deres tid og energi på det, de brænder for. Og samtidig udfordre opfattelsen af, hvad en fysioterapeut er og kan. 

3 gode råd fra Line og Amalie til dig, der overvejer at læse til fysioterapeut

  • Husk, fysioterapi er også for dig, der interesserer dig for de mere ”bløde fag” som pædagogik og psykologi. 
  • Benyt dig af studentervæksthuset, hvor du kan arbejde med fysioterapien på en ny og skæv måde. 
  • Det er okay ikke at vide, hvilken retning du vil gå med din profession. Også selvom dine medstuderende er målrettede. 

Mød flere studerende og færdiguddannede