Fra portør til fysioterapeut

Efter 12 år som portør valgte Dennis at gå en ny vej i sin karriere. Nu er han cirka halvvejs i sin uddannelse til fysioterapeut på VIAs campus i Holstebro og er for tiden i praktik på Center for Træning. Her arbejder han blandt andet med konditions- og styrketræning i naturen for hjertehold – dvs. mennesker, der har en hjerteproblematik. 

Dennis Lehbert valgte efter 12 år som portør at skifte karriere og læser nu til fysioterapeut på VIA

”Det var megafedt og et meget varieret arbejde at være portør, men det er også fysisk hårdt. Jeg tænkte tit, at det ikke er et job, man bliver gammel i. Da jobbet blev flyttet til Gødstrup, tænkte jeg, at nu skulle det være. Nu ville jeg i gang med at tage en ny uddannelse,” fortæller Dennis Lehbert, der i dag er 39 år.

Han læser nu på 4. semester af VIA Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro og er dermed halvvejs i mål. Privat bor han i Holstebro med sin kæreste og deres to mindre børn.

”Inspirationen til at læse fysioterapi har jeg dels fra min egen erfaring med løbeskader, hvor jeg har gået hos en dygtig fysioterapeut. Og dels fra mit arbejde som portør. Her blev der tit blev ringet efter mig som ekstra støtte, når en af fysioterapeuterne fx skulle have en hofteopereret op at gå for første gang,” forklarer Dennis.

Støtter hinanden i studiegrupperne

Han nåede at arbejde 12 år som portør på Regionshospitalet Holstebro, inden han tog beslutningen om at sige op og begynde at studere på VIA.

”Det mest udfordrende for mig er de teoretiske opgaver, men jeg kan søge støtte i mine gode studiegrupper og de sindssygt dygtige undervisere, vi har. Til gengæld er anatomien faldet mig relativ nemt, og jeg har en masse erfaring at spille ind med i gruppearbejdet,” fortæller Dennis.

Det er et meget bevidst valg fra hans side, at han gerne vil læse en professionsbachelor, hvor undervisningen kombinerer teori og praktik. Og hvor der er tydelige jobmuligheder bagefter.

20 procent af fysioterapeutuddannelsen er praktik

Indtil videre har han været i korte praktikker hos Struer Fysioterapi og Rehabilitering, Sundhedscenter Vest.

”Lige nu er jeg i gang med otte ugers praktik hos Center for Træning, Holstebro, hvor vi blandt andet arbejder med genoptræning. Det kan fx være borgere, der har brækket knæskallen, fået et nyt knæ eller har dårlig ryg og skuldre. Det er rigtig fedt, når vi kan udskyde eller helt undgå operationer gennem fysioterapi og målrettet styrketræning,” siger Dennis.

To gange om ugen instruerer han desuden hjertehold, hvor konditions- og styrketræningen dels foregår i naturen og dels i træningscentret. Deltagerne er mennesker med forskellige hjerteproblematikker, hvor det blandt andet handler om at styrke hjerte, muskler og immunforsvar. Og velværet.

Fysioterapi har et godt omdømme

Dennis oplever, at der generelt er respekt omkring faget fysioterapi. Både hos borgerne og hos de andre sundhedsprofessionelle, han samarbejder og sparrer med.

”Jeg er ikke nervøs for, om jeg kan få arbejde, når jeg er færdiguddannet. Jeg udvider mit netværk gennem mine praktikker, og som person er jeg pålidelig og gør tingene helt. Jeg kunne fx godt tænke mig at arbejde på ortopædkirurgisk, hvor man blandt andet behandler idrætsskader,” fortæller Dennis.

Gode råd fra Dennis til dig, der overvejer at læse til fysioterapeut

  1. Gør dit forarbejde. Research på, hvad en fysioterapeut laver, så du bedre kan vurdere, om det er et fag og et arbejdsliv for dig. 

  2. Undersøg, om du kan komme ud og snuse til faget. Tag fx kontakt til et hospital eller en fysioterapeutklinik. Spørg, om du kan komme i praktik.

  3. Besøg fysioterapeutuddannelsen. Tag fx til åbent hus, så du kan opleve skolen.