Læreruddannelsen i Aarhus

Bliv lærer, og uddan dig til fremtiden! På læreruddannelsen i Aarhus tilbyder vi samtlige undervisningsfag, og du kommer til at studere på en stor campus sammen med masser af andre studerende - lige i ❤ af Aarhus. Vi er mange, så der er også et fællesskab til dig. 

Studerende fra VIA, der er PRO

Skal du søge ind i kvote 2? Og er du i tvivl om, hvordan du gør?

Deltag i VIAs webinar - og få styr på din kvote 2 ansøgning.

Hvor: Online via Zoom
Hvornår: Onsdag d. 6. marts 2024, kl. 17.00-18.00


Undervisningsfag

Du skal vælge 3 undervisningsfag

Ansøgningsfrister

Kvote 2: 15. marts              Kvote  1: 5. juli

Studiestart

21. august 2023

Om læreruddannelsen i Aarhus

 • På læreruddannelsen i Aarhus kommer du til at studere på en af Danmarks største læreruddannelser med udbud af alle undervisningsfag. Vi hører til på VIAs Campus C, der er beliggende lige i ❤'et af Aarhus. Her kommer du til at gå sammen med mange andre studerende, så der er også et fællesskab til dig. 

  Du bliver en del af et levende og aktivt studiemiljø, og sammen med dem er du med til at udvikle fremtidens undervisning i skolen. Du har desuden mulighed for at blive en del et fagligt miljø på internationalt niveau.

  Læreruddannelsen i Aarhus har tradition for at have et rigt foreningsliv, hvor rigtig mange gerne vil deltage. Der er også en plads i en af foreningerne til dig.

  Ud over det sædvanlige

  I løbet af din uddannelse får du tilbudt at deltage i forskellige ekstra forløb. Det kan fx være: 

  Et forløb med fokus på entreprenørskab og innovation. Kreativitet og tværfaglighed. Eller Design Thinking - et talentforløb i at skabe meningsfulde løsninger.

  Studiegrupper er en vigtig faktor

  Igennem hele studiet arbejder I en del i studiegrupper. Grupperne bruger I til at drøfte faglitteratur, snakke om stoffet, lave opgaver og studieprodukter. Studiegrupperne sammensættes nogle gange tilfældigt, - andre gange efter kriterier I aftaler på holdet.

  I studiegruppen vil du ofte opleve et tæt sammenhold, hvor I støtter hinanden igennem studiet. I lærer at blive gode til at arbejde sammen i grupper og I får kompetencer i at samarbejde i teams, at lytte til og diskutere med studerende, der ikke nødvendigvis har samme holdning som dig selv. Jeres undervisere støtter op om arbejdet i studiegrupper og hjælper til med at løse konflikter, hvis de skulle opstå.

  Forventninger til dig som studerende

  Som en del af læreruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et både fagligt og socialt studiemiljø. Du møder mange forskellige mennesker og alle har I jeres forventninger til jeres nye uddannelse. Som uddannelse har vi også nogle forventninger til dig. Vi forventer, at:

  • Du engagerer dig i dit studie
  • Du deltager i undervisningen og i studiegruppeaktiviteter
  • Du tager initiativ til supplerende studier på egen hånd
  • Du møder forberedt til alle typer af studieaktiviteter

  En del af Campus Aarhus C

  Som studerende på læreruddannelsen i Aarhus bliver du en del af VIAs campus i Aarhus midtby.

  Læs om Campus Aarhus C 

 • Brænder du for sprog og kultur? Vil du være med til at udvikle fremtidens sprogundervisning i skolen? Så vælg sproglærerprofilen på læreruddannelsen i Aarhus. 

  På sproglærerprofilen vælger du enten dansk eller engelsk som dit første undervisningsfag. Ud over den ordinære undervisning i dansk eller engelsk, deltager du i undervisning, som tilrettelægges i samarbejde mellem de to sprogfag.

  Der er fra start fokus på din sprogundervisning og sproglæreridentitet, og du stifter tidligt bekendtskab med læreruddannelsens øvrige sprogfag tysk, fransk og dansk som andetsprog.

  Som et led i undervisningen møder du ikke alene flere af læreruddannelsens sprogundervisere, men også spændende gæster udefra – sproglærere i folkeskolen og andre skoleformer, sprogforskere og andre sprogaktører. Desuden bliver du del af sproglærerprofilens faglige og sociale fællesskab bestående af sprogglade lærerstuderende fra alle uddannelsens årgange.

   

 • VIA Læreruddannelsen i Aarhus
  Ceresbyen 24 
  DK-8000 Aarhus C

  E: lia@via.dk
  T: +45 87 55 30 01

  Studentervejledere

  Vi er følgende studentervejledere ansat på læreruddannelsen i Aarhus.

  Matilde Bekker, Asta Silkjør Møller, Mette Koldby Vestergaard, Anne Sofie Kerstens, Freja Hindø og Lea Jakobsen.

  T: +45 87 55 30 81
  E: liassv@via.dk

  Lokale: B 3.14 

  Studieadministrationen

  T: +45 87 55 30 00
  E: lia@via.dk

  Uddannelsesleder
  Elsebeth Jensen

  E: ej@via.dk
  T: +45 87 55 30 15

  Mød os på Instagram

Mød studerende og færdiguddannede

Test dig selv

Børn går på havn med lærer

Quiz

Besvar 5 hurtige spørgsmål, og find ud af, hvor meget du ved om læreruddannelsen.
Test din viden her