Mathias vil lære eleverne mere end bare brøkregning

Mathias faldt for den pædagogiske del af lærerfaget. For ham er relationen til eleverne nemlig en mindst lige så vigtig del af jobbet, som den faglige undervisning er. 

Mathias i klasselokale

Mathias fandt ud af, at lærerstudiet var hans drømmestudie, da han i sit sabbatår arbejdede som vikar på en skole.

"Det var især den pædagogiske del af arbejdet, som gav mig en særlig glæde og motivation," fortæller Mathias. 

Mulighed for at kombinere hobby med studie

Mathias har valgt historie, matematik og madkundskab som sine hovedfag. Han har klare ambitioner om at blive en lærer, som gør undervisningen sjov og motiverende for eleverne. 

”Jeg har selv minder om, at historieundervisningen tit var meget kedelig og ensformig. Jeg har helt sikkert et mål om at undervise på en anderledes måde, så det ikke bare kommer til at handle om at kigge ned i en bog og lave kildekritik,” siger Mathias.

Derudover sætter Mathias pris på, at han har mulighed for at kombinere sine interesser og hobbyer med sin uddannelse.

”Jeg har altid været glad for matematik og jeg elsker at lave mad – så det var oplagt at vælge de to fag,” fortæller han.

Sparring og inspiration blandt de studerende 

Selvom det mere var en tilfældighed end et aktivt valg, at Mathias landede på en professionsbachelor, er han den dag i dag rigtig glad for, at læreruddannelsen netop er en professionsbacheloruddannelse. 

”Det bedste ved at studere en professionsbacheloruddannelse er, at vi som studerende lærer rigtig meget af hinanden og ikke kun af underviserne,” siger Mathias og fortsætter: ”Vi arbejder ofte med praksisnære cases, og her er det virkelig fedt at blive inspireret af, hvordan de andre vælger at løse opgaverne.”

Derfor ser Mathias det også som en stor fordel, at de har mødepligt: ”Vi er afhængige af hinanden, så undervisningen er bedst, når vi alle er her.”

Netop det praksisnære fokus på studiet er ifølge Mathias også en af de helt store fordele ved professionsbacheloruddannelsen. 

”Vi lærer rigtig meget af at komme ud og prøve alt teorien af i virkeligheden, når vi er i praktik.”

Drømmen er at blive efterskolelærer 

Mathias’ drøm er at blive efterskolelærer.

”Dem, som har gået på efterskole ved, at det helt store fokus ikke ligger på det faglige. Det ligger mere på dannelsesdelen, og det vil jeg gerne være en del af,” fortæller Mathias, som netop brænder for at være god til det pædagogiske arbejde ved at danne gode relationer til eleverne i sit fremtidige arbejde som lærer. 

Mathias står ved tavle

Mathias’ tre gode råd til dig, der vil læse til lærer 

  • Som lærer bliver du aldrig færdig med at lære. Så du skal være åben og nysgerrig - også efter du har færdiggjort din uddannelse. Du skal hele tiden tilpasse din undervisning til nutiden.
  • Hvil i at du gerne må være kreativ og arbejde ud fra dine egne præmisser. Det fede ved lærerfaget er, at rammerne, for hvordan du vil undervise dine elever, er meget åbne – se det som en fordel og øv dig i det allerede mens du går på studiet. 
  • Brug læreruddannelsen til også at blive dygtig til at danne relationer til eleverne. Relationen er vigtig, og du kan være med til at gøre en forskel i elevernes hverdag. 

Hvad er en professionsbachelor?

En professionsbachelor tager typisk 3,5 år og kombinerer teori med udfordringer fra virkeligheden. Det kan fx være projekter i samarbejde med virksomheder og organisationer samt obligatoriske praktikforløb. Her får du altså praktisk erfaring og noget at skrive på dit CV undervejs i din uddannelse. På den måde bliver du pro, allerede inden du er færdig med at studere.