Outdoorpædagogik

Du kan tone din uddannelse med en særlig outdoor-profil, hvis du læser på pædagoguddannelsen i Horsens

På pædagoguddannelsen i Horsens kan du tone din uddannelse med en særlig outdoor-profil, for de studerende, der starter uddannelsen 1. september. Hvis du vælger outdoor, skal du tage valgmodulet Natur og udeliv.

Dine praktikker vil så vidt muligt foregå i institutioner, hvor du kan arbejde med outdoor-pædagogik og outdoor-aktiviteter. Ligesom du også kan vælge at arbejde fokuseret i flere moduler. I dit afsluttende bachelorprojekt kan du ligeledes vælge at fordybe dig i outdoor-pædagogik. 

Kurser

Outdoor består af forskellige "Outdoor-spots", som er ture, aktiviteter, kurser og arrangementer, der bliver tilbudt i løbet af uddannelsen. Sammen med valgmodulerne i Natur og udeliv. 

Eksamensbevis med outdoor

Hvis du vælger outdoor-forløbet får du et tillæg til dit eksamensbevis. Det er et krav, at du har gennemført et bestemt antal spots, som dels handler om at deltage i og dels være ansvarlig for at planlægge og evaluere særlige outdoor spots for andre studerende på holdet, på campus Horsens, i pædagogiske institutioner eller med forskellige samarbejdspartnere.

Eksempler på spots

  • Shelter og bål
  • Sove i det fri
  • Skovfitness
  • Mountainbike
  • Sikringskursus til vægklatring
  • Basiskursus til træklatring
  • Kreativ med naturens materialer

Hvordan gør jeg, når jeg søger ind?

Hvis du søger ind på pædagoguddannelsen og ønsker at fokusere på outdoor-pædagogik i dit studie, skal du søge normalt om optagelse på pædagoguddannelsen i Horsens.

Når du søger på optagelse.dk til pædagoguddannelsen i Horsens, får du ikke mulighed for at ønske outdoor-forløbet. Denne mulighed tilbydes du først efter, at du er optaget på studiet. Har du behov for yderligere detaljer, er du velkommen til at kontakte os.