VIA Læreruddannelsen

Nørre Nissum

Som lærerstuderende kan du tage en outdoor-linje

Med en outdoor-profil bliver du ekspert i at undervise i naturen og uden for det almindelige klasselokale. Modulet bliver tilbudt som valgfrit modul til alle lærerstuderende i VIA.   

Hvis du ønsker en læreruddannelse med en outdoor-profil, skal du vælge en række obligatoriske moduler, der alle fokuserer på outdoor-undervisning.
De særlige outdoor-moduler er fordelt, så du arbejder med outdoor igennem hele uddannelsen parallelt med andre faglige områder i læreruddannelsen.

Studieophold i Sverige

Som en del af outdoor-linjen studerer du et halvt eller et helt år i Sverige på ’Nationellt Centrum for Utomspedagogik’ ved læreruddannelsen på Linköping Universitet. Universitetet er internationalt anerkendt for sin undervisning og forskning i outdoorpædagogik.
Den afsluttende eksamen foregår i Danmark – på dansk.

Hvad koster det?

Er du berettiget til SU, kan du tage den med dig til Sverige. Derudover søger VIA stipendier til dig.

Rejs om efteråret

Opholdet i Sverige er tilrettelagt, så du kan tage af sted på 3. årgang om efteråret. I særlige tilfælde kan det lade sig gøre at rejse på andre tidspunkter i løbet af din uddannelse.

Alle lærerstuderende kan tage studieophold i Sverige

Studieopholdet i Sverige er obligatorisk på outdoor-linjen, men alle der læser til lærer i VIA, kan tage det særlige forløb i Sverige.

Hent brochure om outdoor (pdf)