Sisi er socialrådgiver: ”Uanset hvilken rolle du har, er du med til at skabe et bedre liv for dem, der har brug for hjælp.”

Da Sisi blev færdiguddannet socialrådgiver, var hun 36 år og havde en tid som detailslagter bag sig. Men drømmen om at arbejde med mennesker og gøre en forskel havde hun haft i mange år – den drøm er blevet til virkelighed gennem flere forskellige stillinger i socialrådgiverfaget.

Sisi socialrådgiver

Sisi Ploug Pedersen arbejder i NGO’en Home-Start, som støtter pressede familier med små børn. Her er hun generalsekretær – i den rolle fungerer hun som daglig leder og skal holde overblikket over organisationen, som har 15 afdelinger i Danmark.

”I min stilling hos Home-Start bruger jeg meget af min erfaring og viden fra socialrådgiveruddannelsen, men på en lidt anden måde end da jeg arbejdede som socialrådgiver i en kommune,” fortæller Sisi.

Her er hun nemlig ikke selv i direkte kontakt med familierne. I stedet sparrer hun med de medarbejdere, som er tæt på de familier, der har brug for hjælp. Hun rådgiver blandt andet om, hvornår der bør laves en underretning, hvilke tiltag der er relevante, og hvordan man bedst samarbejder med både familier og kommunen.

”For mig betyder det meget at få lov til at arbejde med den tidlige forebyggelse. Vi forsøger at løse problemerne og støtte familierne, før det bliver nødvendigt, at kommunen træder til,” fortæller Sisi.

Værktøjer, der styrker fagligheden

Sisi er særlig stolt af at have været med til at udarbejde servicestandarder og procedure for socialrådgivernes arbejde i Herning kommune.

”De fungerer som guides, der hjælper socialrådgiverne med at træffe de rigtige valg og gennemføre en sag bedst muligt,” forklarer Sisi. 

”Det er med til at styrke både fagligheden og kvaliteten i indsatserne.”

En ny dør er åbnet i karrieren 

Selvom Sisi elsker sit job som generalsekretær, har hun valgt at tage det næste skridt i hendes karriere med en ny stilling som teamleder på anbringelsesområdet i en kommune.

”Det er det, der er så fedt ved socialrådgiverfaget. Der findes mange forskellige og spændende stillinger. Du har mulighed for at dykke ned i lige præcis det, du brænder for og blive rigtig skarp på det,” fortæller Sisi.

Med den nye stilling vender hun tilbage til et område, hun kender godt. Hun har nemlig en master i udsatte børn og unge, hvor hun skrev opgave om at finde det rette match, når børn og unge skal anbringes.

”Derfor synes jeg, at det er så spændende, at jeg skal være ansvarlig for familiekonsulenterne og dem, der sidder med myndighed på anbringelsesstedet,” fortæller Sisi.

Meningen med jobbet som socialrådgiver

Et særligt møde med en plejemor bekræftede for nylig Sisi i, hvorfor hun brænder for sit fag. Hun kunne nemlig fortælle, at et barn, Sisi har været med til at få anbragt, nu går på efterskole.

”Det er den slags samtaler, der viser, at vores arbejde virker. At det barn er klar til at gå på efterskole og indgå i et stort fællesskab, fortæller mig, at vi har gjort en forskel,” forklarer Sisi.

Og netop det mener hun er kernen i socialrådgiverens arbejde.

”Selvom man som socialrådgiver nogle gange er vidne til barske ting, er det det hele værd, når man oplever hvor store og helt konkrete forskelle, man gør for andre mennesker. Uanset hvilken rolle du har som socialrådgiver, er du med til at skabe et bedre liv for dem, der har brug for hjælp.”