Kate Frederiksen og Astrid Sørensen

Studie: Softwareingeniør Specialisering: Augmented og Virtual Reality (ARV) i Viborg
Projekt: Augmented Reality viser vandets vej fra grundvand til vandhane 

Kate Frederiksen og Astrid Sørensen er softwareingeniørstuderende i praktik.

 

Man kan sige, at vi lige nu er pionerer inden for ny teknologi i arbejdet med HoloLens, som er den tekniske løsning vi har valgt at bruge. Kate Frederiksen og Astrid Sørensen

 

Vi er i praktik ved AquaGlobe, som er et center for innovative, vandteknologiske løsninger. Skanderborg Forsyningsvirksomhed har sammen med en række andre aktører i vandbranchen taget initiativ til AquaGlobe og centeret skal blandt andet bidrage med at udbrede kendskabet til vandbranchen og dansk vandteknologi.

Vi arbejder som softwareingeniører ikke selv med vandteknologi, men er i vores praktik koblet på et slags formidlingsprojekt. Vi hjælper med at skabe et produkt (i Augmented Reality), der kan illustrere vandets vej, fra grundvandet til det kommer ud af vandhanen ved forbrugeren.

Historiefortælling i Virtual Reality

Udover historiefortælling om ”vandets vej” så skal app’en også markedsføre partnernes produkter, så man kan få et indblik i hvad en pumpe fra Grundfoss fx kan, og hvordan de så adskiller sig fra andre pumper på markedet.

Vi er selv optaget af at levere en ”wauw-effekt”. Og så har den tekniske løsning også været en udfordring at finde frem til, da virksomhederne gerne ville have et produkt, hvor man kan have øjenkontakt med brugeren samtidig. Derfor er valget faldet på HoloLens, som er smartbriller, der anvendes til at skabe et udvidet virkelighedsbillede, eller 'augmented reality', hvor der projiceres hologrammer oven på den virkelige verden omkring dig.

Vi haft en stor kommunikationsopgave

En rigtig interessant del af projektet har været at sætte sig ind i, hvad alle ønsker sig. Men også at forstå infrastrukturen og produkterne, fordi vi ellers ikke kan levere en løsning, AquaGlobe kan bruge noget. Så før den tekniske opgave startede, havde vi brug for en helt præcis forståelse af, hvad vi skulle visualisere til HoloLens.

Vi forbedrer verdens klima

Lidt flot sagt, kan man sige projektet er vigtigt, fordi det kan spille en rolle i at forbedre verdens klima. Vores opgave er at give en rundvisning i vandets vej og på den måde forbinde virksomhedernes produkter. Produkter, der alle er nogle af de bedste i verden, når det gælder om at sikre vandkvaliteten. For de danske produkter er faktisk nogle af de mest miljøvenlige og effektive, når man sammenligner med de løsninger, der findes de fleste andre steder i verden. 

Vi arbejder med den nyeste teknologi

Vi har fået en enestående mulighed for at se store virksomheder indefra og være helt tæt på virkeligheden. Derudover kan man sige, at vi lige nu er pionerer inden for ny teknologi i arbejdet med HoloLens.

Alt inden for vores område udvikler sig så super hurtigt, hvilket betyder, at den undervisning vi fik i emnet for blot få måneder tilbage, allerede kan siges at være forældet. Fagligt har vi derfor måttet følge en forsknings- og udviklingsstruktur, som man også bruger i mange af de virksomheder, vi snart skal søge job ved.

Partnerne i projektet er: Grundfos, Kamstrup, AVK, Silhorko, Frontmatec og Danova.

Datamatiker-baggrund

Vi har begge uddannede datamatikere. Det har givet os mulighed for at søge merit og komme direkte ind på 4. semester i Viborg. Hvor vi læser specialiseringen i Augmented og Virtual Reality.

De 3 bedste ting ved praktikken

  • Vi har fået et rigtig godt netværk ind i nogle af Danmarks største virksomheder.
  • Vi har fået erfaring med helt ny teknologi.

  • Det har været en fed udfordring at skulle kommunikere og samle så mange virksomheders interesser i ét konkret produkt.

Se flere studerende og færdiguddannede