Annett er SOSU-assistent og læser til sygeplejerske på kun 2,5 år

Efter 13 år som SOSU-assistent følte Annett, at hun var klar til nye udfordringer. Nu læser hun til sygeplejerske på det særligt tilrettelagte forløb for SOSU-assistenter på VIA i Viborg. Hun er glad for, at hun havde mod til at tage springet.  

Annett er SOSU-assistent og læser til sygeplejerske på kun 2,5 år på VIA i Viborg”Inden jeg startede på uddannelsen, gik mine bekymringer mest på, om jeg kunne håndtere at være studerende i kombination med at være mor og leve et normalt liv. Det første år var også hårdt, men man vænner sig til studielivet og bliver rigtig god til at prioritere sin tid,” fortæller Annett Bach Nielsen, der bor i Holstebro med sin familie.

 

Hun er 42 år og læser på det særligt tilrettelagte forløb for SOSU-assistenter på VIA University College i Viborg. Til sommer er hun færdiguddannet sygeplejerske efter kun 2,5 år på skolebænken.

”For mig har det været altafgørende at gå på det her hold med andre SOSU-assistenter på min egen alder. Vi har en fælles forståelse, fordi vi alle har joberfaring og står det samme sted i livet med familie og børn. Og jeg er på SU i kortere tid, fordi uddannelsen er så komprimeret," forklarer Annett.

Fik lyst til at rykke sig fagligt

Ideen til at søge ind på uddannelsen fik hun under corona pandemien. Som SOSU-assistent på neurologisk afdeling på Holstebro Sygehus blev hun ”lånt ud” i tre måneder til det midlertidige corona-afsnit på Regionshospitalet Herning.

”Jeg kunne godt lide de nye udfordringer, som jeg fik på corona-afsnittet, og jeg oplevede, at jeg var dygtig til mit arbejde. Det gav mig troen på, at jeg godt kunne tage springet til at blive sygeplejerske og dermed få mere ansvar og beføjelser. Jeg havde lyst til at rykke mig fagligt,” forklarer Annett. 

Studiet er både krævende og givende

Hun lægger ikke skjul på, at det er krævende at begynde at studere igen, når man har været på arbejdsmarkedet i 13 år og ikke er vant til lektier og et liv på SU.

”Det kræver noget at tage den her uddannelse, men samtidig er det enormt fedt og på ingen måde umuligt. Man skal jo ikke klare det alene. Vi støtter hinanden på holdet og kan altid bede om hjælp af vores undervisere,” pointerer Annett.

Stolt over sin profession

Køretiden fra hjemmet i Holstebro til undervisningen på Campus Viborg bruger hun konstruktivt ved at lytte til faglige podcasts og lydbøger undervejs.

”Jeg lærer enormt meget på den måde, hvilket jeg slet ikke havde forventet. For mig er det en ny og spændende måde at få mere viden på, som jeg kun kan anbefale til andre,” siger Annett.
Hun understreger glæden ved at få udvidet sin horisont gennem uddannelsen.

”Vi har blandt andet fag som filosofi, videnskabsteori og sociologi. Det er enormt spændende og har både givet mig nye vinkler på mig selv og på arbejdslivet. Jo mere jeg lærer om sygepleje som profession, jo mere stolt bliver jeg,” siger Annett.

4 gode råd fra Annett til dig, der er SOSU-assistent og overvejer at læse til sygeplejerske

  1. Sørg for, at du har opbakning fra din familie. Du kommer til at bruge tid på lektier derhjemme, og din indtægt falder, når indkomsten består af SU og studiejob.

  2. Forvent, at du bliver frustreret over studielivet og alt det nye i starten. Tag det roligt. Det vender. Og dine klassekammerater har det ligesom dig. 

  3. Brug den hjælp, der er. Støt hinanden i klassen, og tag imod gode fif fra underviserne.

  4. Hvis du har lang transporttid til Viborg, så udnyt tiden ved at lytte til faglige podcasts og lydbøger undervejs. Det kan hjælpe dig i lektielæsningen.