Krista Riina-Maaria Singh

Studie: Sygeplejerskeuddannelsen

Krista Singh læser til sygeplejerske

Mit studie

Jeg synes, at det var lidt stressende at starte på sygeplejerskeuddannelsen, fordi man ikke helt ved, hvad der forventes af én, men efter det første semester begyndte tingene at falde på plads.

I øjeblikket er jeg i 10 ugers praktik på Kirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Randers. Og det er helt vildt, så godt de gør det her på afdelingen.

Her er oprettet en hel studieunit, hvor vi lige nu er seks sygeplejerskestuderende, 2 kliniske vejledere og en lang række kolleger, der har lyst til at lære fra sig og dele deres viden og praktiske erfaringer.

Vores hoveder bliver proppet med teori på skolen, og så kommer vi ud og prøver det af i praksis. Det er helt klart med til at styrke vores faglige selvtillid. Krista Singh

 

40 procent af sygeplejerskeuddannelsen er praktik. Og det passer mig fint. Det er præcis noget af det, der er fedt ved den her uddannelse. 

Jeg kan rigtig godt lide, at uddannelsen åbner mange døre for forskellige jobs og specialeretninger. Jeg ved ikke endnu i hvilken retning, jeg vil videreuddanne mig, men jeg kan ikke forestille mig at stoppe her.

Tempoet er højt. Både på skolen og i praktikken. Det er et krævende studie, hvor man er nødt til at være stringent og lære at prioritere for at få det hele til at hænge sammen.

Jeg kan ikke altid nå at læse det hele grundigt, men jeg stræber efter at skimme alt, så jeg er forberedt. Og jeg prioriterer altid at tage til undervisningen på skolen. Vi har nogle meget engagerede undervisere, der er gode til at give konkrete eksempler, så man bedre forstår teorien. Vi har frihed under ansvar.  

 

Mine råd 

  • Husk, at når du presser dig selv ud af komfortzonen, er det dér, hvor det er mest frustrerende. MEN det er også dér, hvor det er mest lærerigt!

  • Prioritér at få skabt nogle gode relationer til dine klassekammerater. Et godt samarbejde med dine klassekammerater og velfungerende studiegrupper er guld værd.

  • Husk, at livet også skal leves! Du løber surt i det, hvis du ikke sørger for at tage dig tid til en almindelig hverdag med kæreste, venner og fritidsjob. Strukturér og planlæg dit liv som studerende. Ellers kommer du til at rende rundt med kronisk dårlig samvittighed.

Mød flere studerende og færdiguddannede