Ira Isabella Jacobsen

Uddannelse: Tekstildesign, -håndværk & formidlingJeg har valgt at læse til tekstildesigner, fordi jeg er interesseret i at udforske, udvikle og eksperimentere med de tekstile teknikker.

Det bedste ved uddannelsen i tekstildesign er, at jeg har mulighed for at fordybe og dygtiggøre mig i den tekstile verden, som er mit store interessefelt. Det er fedt, at man både kan nørde med selve håndværket og designe til industrien.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg efter endt studie både kunne håndvæve og printe, samt designe og udføre mønstre til digitalprint og industristrik. Uddannelsen har givet mig en stor tekstil forståelse. Det åbner for mange muligheder i fremtiden.

Konkurrencer, studiebesøg og praktik

Gennem uddannelsen i tekstildesign har jeg deltaget i og vundet en designkonkurrence ved golffirmaet Backtee. Her blev 100 t-shirts med mit print på solgt under golfturneringen Made in Denmark. Det var fedt at se sit eget print blive til et virkeligt produkt.

Mine praktikophold undervejs på uddannelsen har givet mig mange spændende oplevelser, der har lært mig om iscenesættelse, udstillingsteknikker og branding.

Det er fedt, at man både kan nørde med selve håndværket og designe til industrien.

 

Jeg har blandt andet hjulpet Cecilie Elisabeth Rudolph med at opsætte en tekstiludstilling i La Glace under modeugen, været med Mijo Studio på London Design Fair og designet og gennemført en tekstiludstilling i Aarhus med Siff Pristed.

Jeg har været på Premiere Vision med studiet. Det er en stor tekstilmesse i Paris, der samler en masse tekstilproducenter fra hele verden. Messen er en stor inspirationskilde.

Her kan man få et indblik i de største trends og den nyeste teknologi inden for tekstiler. Vi skal dertil igen til februar, hvor vi denne gang selv skal stå på messen med vores egne designs. Det er en stor mulighed os.

Når jeg er færdiguddannet, drømmer jeg om at arbejde som selvstændig designer. Jeg vil gerne rejse rundt i verden og formidle min fascination af kulturtraditioner og natur gennem mine designs.

Jeg er meget inspireret af billeder af naturens organiske og farverige univers. I naturen finder jeg mange spændende mønstre og farver, som jeg bruger til inspiration for mine designs. 

Det er svært at vide lige præcis hvad jeg kommer til at tage fat i som det første efter endt uddannelse. En mulighed ville være at arbejde deltid i en tekstilvirksomhed, hvilket giver rum og tid til, at jeg kan udvikle mine egne produkter. En anden mulighed er et job i en tekstil eller grafisk virksomhed, hvor jeg ville kunne bruge og udvikle min viden inden for printdesign og mønsterudvikling.


Mine råd

  • Slip tankerne og ideerne løs

  • Det er vigtigt, at du laver det, du allerhelst vil. Specialisér dig i det, du synes er sjovest at arbejde med.

Mød flere studerende og færdiguddannede