Regionale positivlister

Har du en videregående uddannelse, kan du søge om at deltage på uddannelse eller kurser for ledige fra de regionale positivlister. 

Det skal du vide - før du ansøger

  • Du kan søge uddannelse fra første ledighedsdag og i hele dagpengeperioden - det kræver dog at du først har en visitation i jobcentret.

  • Find det kursus eller den uddannelse længere nede på siden her, som løfter dine kompetencer og giver dig ny viden indenfor dit felt. Du kan gøre din søgning mere specifik ved at filtrere efter uddannelsestype og/ eller faglighed.

    Det er dit jobcenter, der skal godkende din ansøgning om en uddannelse eller et kursus. Når du har fundet det kursus eller den uddannelse, du vil deltage på, og som hører under din bopælskommune, skal du derfor henvende dig til dit lokale jobcenter. 

  • Adgangskravet afhænger af om du tilmelder dig et akademi- eller et diplom-modul. 

    Akademimoduler

    For at få adgang til en akademiuddannelse, skal du have en relevant erhvervsuddannelse, en relevant grunduddannelse for voksne (GVU) eller en gymnasial uddannelse. Du skal desuden have mindst 2 års erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Hvis du har en relevant erhvervsuddannelse, medregnes relevant erhvervserfaring opnået samtidig med denne.

    Diplommoduler

    For at få adgang til en diplomuddannelse, skal du have en kort eller mellemlang videregående uddannelse og minimum 2 års relevant erhvervserfaring efter din adgangsgivende uddannelse er færdiggjort.

    Den dokumentation du skal vedhæfte, er dit uddannelsesbevis, og for erhvervserfaringen kan det være din seneste lønseddel (hvis der er en erfaringsdato på), en mail fra din nuværende arbejdsgiver, som bekræfter din ansættelse samt varigheden af denne udtalelse eller et anciennitetsbevis.

    Herudover kan der gælde særlige adgangskrav for den specifikke diplomuddannelse. Se de specifikke adgangskrav under den diplomuddannelse, du er interesseret i.

    Realkompetencevurdering

    Opfylder du ikke adgangskravene, kan du ansøge om adgang på baggrund af dine realkompetencer. Realkompetencer er din samlede viden, dine færdigheder og kompetencer, uanset hvor og hvordan du har erhvervet dem i eller uden for det etablerede uddannelsessystem. Det kan fx være organisatorisk arbejde, foreningsarbejde, højskoleophold, udviklingsprojekter og tillidshverv.

    Læs mere om realkompetencevurdering.

Uddannelse og kurser

Har du spørgsmål? Vi er klar til at hjælpe dig videre

Anja Laage Sørensen
  • Anja Laage Sørensen

  • Administrativ partner
  • T: +45 87 55 18 71
Heidi Vedel
  • Heidi Vedel

  • Administrativ partner
  • T: +45 87 55 19 51