Projektledelse og procesledelse

Her på siden finder du et samlet overblik over vores uddannelser og viden inden for projektledelse og procesledelse. Hent ny inspiration og bliv gearet til at nå godt i mål med dine projekter samt lede de gode processer.

Den professionelle projektleder

Trænger dine budskaber ind hos styregruppen? Formår du at styre og udvikle projektgrupper og mennesker omkring dig, så I alle trækker i samme retning og er motiverede undervejs?

Som projektleder ved du sikkert allerede, at dette er alt andet end nemt. Uforudsete ting opstår, og projektgruppen skal hele tiden kunne omstille sig og styre igennem forandringer - alt imens du samtidig skal sikre, at projektet lever op til forventninger, leveres til tiden og overholder budget.

Som projektleder er du en altoverskyggende vigtig brik. Derfor kan det være en rigtig god ide at tage noget projektlederuddannelse, der klæder dig solidt på til arbejdet.

Projektledelsesdisciplinen rummer mange facetter og forudsætter den rette kombination af værktøjer, metodeanvendelse og ledelsesadfærd. Den kompetente projektleder er den, der også forstår, at ledelse og medmenneskelige evner er ligeså vigtige som styrings- og projektværktøjer.

Find det rette uddannelsesforløb

Ønsker du nye kompetencer og redskaber som enten ny eller erfaren projektleder? Så finder du herunder vores kurser og uddannelser på diplomniveau. Du kan som noget særligt i VIA tage en hel diplomuddannelse i projektledelse eller procesledelse. Du kan også nøjes med at tage de diplommoduler, der giver dig de konkrete metoder og redskaber, du står og mangler lige nu og her. 

Er I en samlet medarbejdergruppe, laver vi også skræddersyede forløb – enten på ét af vores campusser eller ude hos jer i jeres kendte rammer. Du finder vores kontaktpersoner nederst på siden.

Uddannelser for individer og grupper

Diplomuddannelsen i projektledelse

Uddannelse

Diplom i projektledelse

På Diplomuddannelsen i projektledelse får du en forståelse for og træning i metoder og værktøjer inden for projektledelse. Du arbejder samtidig aktivt med din egen rolle som projektleder, kommunikation og teamsamarbejde. Uddannelsen er et oplagt næste skridt, hvad enten du drømmer om at varetage nye og større opgaver eller få bevis på det, du allerede kan.

Læs om Diplom i projektledelse
Diplom i procesledelse

Uddannelse

Diplom i procesledelse

På Diplomuddannelsen i procesledelse får du en hel stribe af velafprøvede redskaber til at skabe udvikling, læring og forandring med brug af coaching og facilitering af dialogiske processer. Du bliver dygtig til at lede møder, processer og medarbejdere i forbindelse med fx organisationsudvikling, projektledelse eller medarbejder- og teamudvikling

Læs om Diplom i procesledelse
Projektledelse

Skræddersyet til organisationen

Fælles kompetenceudvikling

Når I går sammen om kompetenceudvikling, styrker I ikke bare fællesskabet på arbejdspladsen - I øger samtidig værdien, gør implementeringen lettere og mere langtidsholdbar. I VIA tilrettelægger vi både korte og længere uddannelsesforløb, workshops og foredrag/oplæg med udgangspunkt i lige præcis det fokus, I har i jeres team og på jeres arbejdsplads.

Læs om fælles kompetenceløft

Kurser, moduler og enkeltfag i projektledelse

E-bøger og guides 

Guide om projektplanlægning

Læg fundamentet til det vellykkede projekt

Vil du sikre dine projekter en god start? Så hent denne guide om projektplanlægning.

Hent guiden
Guide om procesledelse

7 svar på hvad procesledelse kan

Vil du skabe effektfulde processer under din ledelse? Så download vores guide om procesledelse.

Hent guiden
Hent uddannelsesguiden til projektledere

Den ultimative uddannelsesguide til projektlederen

Få det store forkromede overblik over de mange forskellige uddannelser, du kan vælge imellem.
Hent guiden
E-bog: Vælg rigtig projektlederuddannelse

Sådan vælger du den helt rigtige uddannelse

Hvilken uddannelse opfylder dine behov? Vi har sammensat en guide, der gør dig klar til at vælge projektlederuddannelse.

Hent guiden

Inspiration og mere viden om projektledelse

Artikel

Sådan får du projektejer og styregruppen til at bidrage aktivt

Brug gevinstdiagram, risikoskema og kommunikation som redskaber til at få projektejer og styregruppe til at engagere sig og bidrage mere aktivt.

Gå til side

Artikel

Er projektets deltagere ikke med dig? Få redskaber til at fremme motivationen

I denne artikel bliver du præsenteret for tre konkrete redskaber, der kan være med til at fremme motivationen og en mere aktiv deltagelse i dit projekt.

Gå til side

Artikel

Det skal du være opmærksom på, når du skal lede et forandringsprojekt

Få vejledning til, hvordan du som projektleder bedst går til opgaven i forbindelse med et forandringsprojekt.

Gå til side
Distancer i projektledelsen

Artikel

Distancer i projektledelsen er ikke kun fysiske

Det er blevet en del af hverdagen at mødes online og drive projekter i virtuelle rum. Men hvad sker der med samarbejdet i projekterne? Få svaret her!

Gå til side
SMART-mål

Artikel

Brug SMART-mål som GPS i dit projekt

Artiklen her giver dig en guidet tur i brugen af SMART-modellen, så du kan give dine projektmål det ultimative serviceeftersyn. Lær at lave SMART-mål.

Gå til side
Findes der én best practice i projektledelse

Artikel

Findes der én best practice i projektledelse?

Der findes mange gode klassiske værktøjer til projektplanlægning og projektledelse. Men hvad gør du, hvis planen alligevel ikke holder?

Gå til side

Kontakt

Lotte Langkilde | VIA University College
  • Lotte Langkilde

  • Efter- og videreuddannelseschef
  • T: +45 87 55 19 06
Stinne Wessberg
  • Stinne Wessberg

  • Adjunkt
  • T: +45 87 55 40 49