Projektledelse

Her på siden finder du et samlet overblik over vores uddannelser og viden inden for projektledelse. Hent ny inspiration og bliv gearet til at nå godt i mål med dine projekter.

Den professionelle projektleder

Trænger dine budskaber ind hos styregruppen? Formår du at styre projektgruppen, så alle trækker i samme retning og er motiverede undervejs?

Som projektleder ved du sikkert allerede, at dette er alt andet end nemt. Uforudsete ting opstår, og projektgruppen skal hele tiden kunne omstille sig og styre igennem forandringer - alt imens du samtidig skal sikre, at projektet lever op til forventninger, leveres til tiden og overholder budget.

Som projektleder er du en altoverskyggende vigtig brik. Derfor kan det være en rigtig god ide at tage noget projektlederuddannelse, der klæder dig solidt på til arbejdet.

Projektledelsesdisciplinen rummer mange facetter og forudsætter den rette kombination af værktøjer, metodeanvendelse og ledelsesadfærd. Den kompetente projektleder er den, der også forstår, at ledelse og medmenneskelige evner er ligeså vigtige som styrings- og projektværktøjer.

Find det rette uddannelsesforløb

Ønsker du nye kompetencer og redskaber som enten ny eller erfaren projektleder? Så finder du herunder vores kurser og uddannelser på diplomniveau. Du kan som noget særligt i VIA tage en hel diplomuddannelse i projektledelse, men du kan også sagtens blot tage de diplommoduler, der giver dig de konkrete metoder og redskaber, du står og mangler lige nu og her. Undervisningen tager udgangspunkt i cases fra din hverdag, så du får mulighed for at koble tillært ny viden tæt til egen praksis.

Er I en samlet medarbejdergruppe, laver vi også skræddersyede forløb for flere medarbejdere i en organisation – enten på ét af vores campusser eller ude hos jer i jeres kendte rammer. Du finder vores kontaktpersoner nederst på siden.

Er du I tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge? Så har vi lavet en uddannelsesguide, der giver dig en mere guidet tur rundt i uddannelsesjunglen.

Diplomuddannelsen i projektledelse

Diplom i projektledelse

På Diplomuddannelsen i projektledelse får du en helhedsorienteret forståelse for og træning i de grundlæggende metoder og værktøjer inden for projektledelse. Du arbejder samtidig aktivt med din egen rolle som projektleder, kommunikation og teamsamarbejde.

Kurser, moduler og enkeltfag i projektledelse

E-bøger og guides 

Hent uddannelsesguiden til projektledere

Den ultimative uddannelsesguide til projektlederen

Få det store forkromede overblik over de mange forskellige uddannelser, du kan vælge imellem.
Hent guiden
E-bog: Vælg rigtig projektlederuddannelse

Sådan vælger du den helt rigtige uddannelse

Hvilken uddannelse opfylder dine behov? Vi har sammensat en guide, der gør dig klar til at vælge projektlederuddannelse.

Hent guiden
Guide om procesledelse

7 svar på hvad procesledelse kan

Vil du skabe effektfulde processer under din ledelse? Så download vores guide om procesledelse.

Hent guiden

Inspiration og mere viden om projektledelse

Artikel

Projektledelse: Vandfaldsmodel eller agile metoder – hvad bør du gribe ud efter?

Du skal både kunne mestre simple værktøjer som vandfaldsmodellen og de agile metoder. Artiklen her forklarer hvilke værketøjer, du skal bruge hvornår.

Gå til side
Skab følgeskab blandt kolleger og få medvind i dit projekt

Artikel

Projektledelse: Skab følgeskab blandt kolleger og få medvind i projektet

Vidste du, at opbakning blandt kolleger er en forudsætning for succes i dit projekt? Her får du gode råd til, hvordan du kan skabe følgeskab og få medvind!

Gå til side
Hvad er procesledelse?

Guide

Procesledelse: Hvorfor er det en af tidens vigtigste ledelseskompetencer?

Hvad er det procesledelse kan ift. til de mere traditionelle ledelsesformer? Læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre brug af procesledelse.

Gå til side
Effektive procesværktøjer

Artikel

Effektive procesværktøjer til at udøve procesledelse

Hvilke procesværktøjer og procesøvelser er bedst at anvende? Få bud på teknikker og metoder til en succesfuld start og god struktur for din procesledelse.

Gå til side

Artikel

Projektplanlægning: Bag et vellykket projekt gemmer sig et godt forarbejde

Har du styr på din projektplanlægning? Bag et vellykket projekt gemmer sig et godt forarbejde. Læs her hvordan du gør.

Gå til side
Projektleder i videomøde under coronakrisen

Artikel

Projektledelse i en coronatid

Coronakrisen påvirker projektledelsen. Artiklen her giver dig nogle gode råd til, hvordan du tilrettelægger din projektledelse efter de nye vilkår.

Gå til side

Kontakt

Lisbeth Skytte
Lotte Langkilde | VIA University College