Et stærkt ønske om at gå ledelsesvejen
Det var et længerevarende ønske om at gå ledelsesvejen og jobbet som tilbudschef hos Aarsleff, der gjorde, at Mia valgte at søge ind på EBA-uddannelsen. Hun havde dog haft et godt øje til uddannelsen i flere år forinden.
”Det er 6-7 år siden, jeg fik øje på EBA-uddannelsen første gang. En kollega var i gang med den og var ret begejstret. Det lød rigtig spændende. Siden da har jeg haft et ønske om at tage en uddannelse, hvor jeg fik mulighed for at udvide ingeniørbilledet med nogle ledelsesperspektiver.”
Så da det nogle år senere passede ind i Mias liv - både ift. arbejde og familie - undersøgte hun mere om uddannelsen og sammenlignede den med andre lederuddannelser.
”Jeg undersøgte forskellige muligheder – heriblandt MBA, Diplom i ledelse og så EBA. Men jeg blev ved med at vende tilbage til, at EBA’en var teknisk forankret – altså at uddannelsen er henvendt til nogle ligesindede, der minder om mig. Jeg så en klar fordel i, at det, jeg ville lære på uddannelsen, var forankret i noget, jeg selv kom fra og bedre kunne relatere til.”
Samtidig var det vigtigt for Mia, at den uddannelse, hun valgte, havde en vis tyngde og kvalitet.
”Jeg var ret overbevist om, at hvis jeg bare tog et enkelt kursus i ledelse hos en privat udbyder, ville det ikke give mig den samme ballast. Så det, at EBA-uddannelsen giver 60 ECTS-point, og at uddannelsen er akkrediteret, betød noget for mig.”
Vild med studieformen og sine medstuderende
Under studiet har Mia diskuteret og løst forskellige cases sammen med hendes medstuderende. Og det har været sjovt for hende at opleve, at selvom andre arbejder med noget helt andet til daglig, så er det nogle af de selvsamme udfordringer, de står med.
”Ligegyldig om du er maskiningeniør, bygningsingeniør eller hvad du nu er, så er det nogle af de samme ting, der bøvler. Her har det været fedt at sidde sammen i vores gruppe og drøfte, hvordan det så taktisk kunne være smart at løse det,” forklarer Mia.
I undervisningen er de studerende først blevet præsenteret for relevant viden, teori og metoder, hvorefter de har fået lov til at diskutere, reflektere og arbejde med det i gruppe- og casearbejde. Den vekselvirkning har fungeret rigtig godt, synes Mia.
”Det her med at blive præsenteret for noget teori, du så efterfølgende skal omsætte til noget virkelighedsnært har været enormt godt. Og i flere eksamensopgaver har jeg grebet muligheden for at arbejde med min egen virksomhed, hvilket næsten har været endnu bedre.”
Indsigt i og forståelse af generel virksomhedsdrift sammen med helt konkrete værktøjer til, hvordan man løser ledelses- og forretningsmæssige udfordringer har givet Mia en god ballast.
”Jeg er kommet foran på point for hvert fag, jeg har taget. Ting jeg ikke vidste nok om tidligere, kan jeg nu pludselig byde ind på. For nylig kom vi fx til at snakke om, at det kunne være interessant at lave en markedsanalyse. For to år siden, ville jeg ikke have vidst, hvordan det skulle gribes an, men nu kan jeg tage del i snakken og byde ind på opgaven. Jeg har en værktøjskasse at tage af nu,” forklarer Mia og tilføjer:
”At få en systematisk tilgang til, hvordan du udvikler en forretning har været mega interessant. Men også hele ledelsesdelen – fx hvordan du leder en forandring, og hvordan du får du skubbet noget igennem, hvis du gerne vil et eller andet strategisk.”
Den vigtige fleksibilitet
På EBA-uddannelsen kan du selv bestemme, hvor mange fag du vil tage, hvilke fag du vil sætte sammen, og hvor længe du vil læse. Hvis du vil have en komplet EBA, skal den blot være færdiggjort inden for 6 år.
Med et travlt job og som mor til to var fleksibiliteten også en af årsagerne til, at Mia valgte uddannelsen.
”Jeg har selv gennemført uddannelsen på to år. Men jeg synes, det var rart at vide, at jeg havde op til 6 år til det. Jeg havde altså mulighed for at tage en pause, hvis det blev nødvendigt. På den måde var uddannelsen ikke låst, og man ved jo aldrig, hvad der kan ske på to år.”
Det var samtidig et plus for Mia, at uddannelsen var tilrettelagt som dagsundervisning hver 14. dag. Det betød nemlig, at hun ikke blev sat fuldstændig af ift. arbejde og ikke forsømte en masse på hjemmefronten.
”Når det kun er én dag hver 14. dag, du er væk fra arbejdet, så kan du hurtigt forberede dig lidt, og så kan du følge en lille smule op, og så er du med igen. Det gør det nemmere at passe ind med både job og familieliv,” fortæller Mia.
En stærkere leder med mere ballast
Mia mener selv, at EBA-uddannelsen har klædt hende bedre på til jobbet som leder.
”Nu har jeg en ballast, som ikke kan tages fra mig igen, og som gør, at jeg kan være mere i ro med de beslutninger, jeg tager. Jeg synes, det har været fedt. Så hvis andre af mine kolleger overvejer en lederuddannelse, vil jeg helt klart også anbefale dem en EBA,” slutter hun af.
Mia fremhæver tre ting ved EBA uddannelsen
-
Et større kendskab til dig selv og en uvurderlig viden om din egen kapacitet.
-
Et spændende nyt netværk med ligesindede – alle med rødder i ingeniørverdenen.
-
Uddannelsens fleksibilitet: Du kan gennemføre hele uddannelsen på cirka to år, hvis du tager et fag ad gangen. Men du har helt op til 6 år til at færdiggøre en EBA. Det vil sige, at du har mulighed for at tage en pause undervejs, hvis det bliver nødvendigt.
Om Aarsleff
Aarsleff er en førende dansk entreprenørkoncern, der har gjort det til deres speciale at udtænke, planlægge og gennemføre store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og byggeri – fra projektering til aflevering. Med udgangspunkt i en stærk position i Danmark og Østersøregionen løser Aarsleff projekter i det meste af verden.
