Pernille har fået mere tillid til sig selv

Pernille har fundet mere ro i sin rolle på arbejdsmarkedet og har fået mere tillid til sig selv efter at have taget en akademiuddannelse i sundhedspraksis.

Fra SOSU-uddannet til Akademiuddannelse 

Pernille Hedegaard Plougstad, der til dagligt arbejder som konsulent i Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, har taget en akademiuddannelse i sundhedspraksis hos VIA University College.

Pernille tog uddannelsen som SOSU-assistent med et fremadrettet ønske om at blive sygeplejerske men fandt senere ud af, at det ikke rigtig var hende alligevel. Hun valgte derfor et andet type job efter at have gennemført SOSU-uddannelsen. Men Pernille følte stadig ikke, at hun helt var færdig med at uddanne og videreudvikle sig. Derfor satte hun sig en dag ned og begyndte at undersøge, hvilke muligheder, der var som SOSU-uddannet for at bygge ovenpå. Her faldt hun med det samme over Akademiuddannelsen i sundhedspraksis.

”Uddannelsen var meget indbydende, fordi jeg selv kunne vælge, hvordan jeg ville studere fx enten fuldtid, deltid eller netbaseret. Fleksibiliteten gav mig samtidig også rig mulighed for at tilpasse studiet i forhold til mit privatliv, og det syntes jeg var en klar fordel”, forklarer Pernille. 

Undervisningen gav også noget personligt 

Pernille har taget alle uddannelsens moduler som netbaserede. Og dette har hun gjort ved siden af sit fuldtidsarbejde.

”Det har krævet disciplin og hårdt arbejde, men det har været det hele værd. Vi fik en ugentlig opgave ud fra den teori, som vi skulle læse, og blev så stillet relevante spørgsmål, hvor vi skulle inddrage egen praksis. Det har gjort, at jeg har forstået og brugt teorien på en helt særlig måde.”

I forhold til undervisningen synes Pernille, at det har været rigtig godt med muligheden for at reflektere over ens egen praksis. Dette har Pernille kunnet drage stor nytte af i det afsluttende projekt på hvert modul. Og undervejs i al dette har Pernille lært sig selv at kende på en helt ny måde - både professionelt men også personligt. Det har fået hende til at se lidt anderledes på det arbejde, hun udfører til daglig.

En af de ting, Pernille også har lært, er at se tingene fra et organisatorisk helikopterperspektiv. Hun har herigennem fået en bedre forståelse for, hvorfor tingene på ens arbejdsplads er, som de er.

”Jeg er blevet overrasket over min egen professionelle person og er blevet mere bevidst. Særligt omkring min egen udvikling igennem studiet. For mig har det været rigtig sundt at sætte teori på praksis. Det er en øjenåbner.”

Medarbejder med mere forståelse 

Som konsulent i Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, bruger Pernille i dag helt konkret, det hun har lært på uddannelsen i sin kommunikation med kolleger og borgere. I sit daglige arbejde, snakker hun hver dag med mange forskellige og har nu et særligt øje for at agere professionelt og være lyttende og forstående i kommunikationen med den enkelte borger.

”Jeg synes det er vigtigt, at jeg er med til at yde et højt serviceniveau, og at borgeren får en god fornemmelse af, at de taler med en kompetent medarbejder.”

Pernille har tilegnet sig en rigtig god forståelse for, hvad det vil sige at arbejde i så stor en magistrat som Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, og så har hun fået et højnet fokus på kvalitet i arbejdet.  

”Jeg forstår nu for alvor, hvad det vil sige at have fokus på kvalitet i ens arbejde, og jeg kan se hvor vigtigt det er at tale om, hvad kvalitet er"