Videnskursus i traumer og hjemløshed

​Borgere i risiko for eller i hjemløshed bærer ofte traumer med sig, og primært international forskning peger på en sammenhæng mellem traumer og hjemløshed. På dette videnskursus får du en generel introduktion til, hvad traumer er, og hvordan traumer påvirker borgeren. Samtidig introduceres til hvad traumebevidste tilgange i socialt arbejde er og sammenhængen med en recovery-orienteret praksis. Der trækkes særligt på den traumebevidste mentaliseringsbaserede tilgang.

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

09.04.2024

Ansøgningsfrist

23.02.2024

Ledighed

Fuldt booket

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

22.08.2024

Ansøgningsfrist

08.07.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

11.09.2024

Ansøgningsfrist

28.07.2024

Ledighed

Ledige pladser

Sted

Online

Pris

0 kr.

Dato

13.03.2025

Ansøgningsfrist

27.01.2025

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

 • Uddannelsestype
  Kursus

Om kurset

 • ​Du vil på kurset introduceres til international forskning, som viser sammenhæng mellem traumer i barndommen og senere hjemløshed. Traumer kan for eksempel være et resultat af overgreb, omsorgssvigt, eller familier, hvor misbrug, vold eller psykisk sygdom er til stede. Særligt overgreb og omsorgssvigt er stærke indikatorer for traumer. Fx har unge i hjemløshed sammenlignet med øvrige unge i højere grad forekomst af posttraumatisk stress-syndrom (PTSD).

  Du vil blive introduceret til traumebevidste mentaliseringsbaserede tilgange med særligt fokus på modellerne ÅBENT og STORM, som konkrete metoder du kan bruge i dit arbejde med borgere i risiko for eller i hjemløshed. 

  Endeligt kobles det sammen med, hvad det at arbejde traumebevidst kan betyde for borgerens trivsel og recoveryproces. 

 • ​Konkret kommer du omkring følgende temaer på kurset: 

  • ​Introduktion til Housing First-tilgangen og traumebevidste tilgange i det sociale arbejde med borgere i risiko for eller i hjemløshed.
  • Viden om traumer og hvordan traumer kan vise sig og påvirke det enkelte menneske.
  • Introduktion til mentalisering som en traumebevidst tilgang, og hvilken betydning det har for det andet menneskes trivsel og udviklingsmuligheder. 
 • ​Kurset henvender sig både til myndighedssagsbehandlere og øvrige medarbejdere, som møder borgere i risiko for eller i hjemløshed, fx kontaktpersoner, mentorer, bostøttemedarbejdere, støtte-kontaktpersoner og sociale viceværter. ​

  Kurset henvender sig også til frivillige, som i regi af deres frivillige arbejde møder borgere i hjemløshed.

 • ​Kurset foregår online via Zoom. Undervisningsformen vil være en vekselvirkning mellem underviseroplæg, refleksioner og øvelser. 

 • ​Forud for deltagelse forventes det, at du har set informationsvideoen om Housing First-tilgangen.

  BEMÆRK deltagelse i dette videnskursus er en forudsætning for deltagelse i metodekursus i traumer og hjemløshed.

Kontakt

avhp480x480.jpg

Administrativ kontakt

chvl480x4802019.jpg

Faglig kontakt