På modulet kommer du til at jonglere mellem erfaringer fra din praksis og perspektiver fra tidligere gennemførte moduler.
Du arbejder med:
- Videnskabsteoretiske og metodiske perspektiver
- Projektopgaveskrivning inden for centrale problemstillinger i uddannelsen
- Udvikling af egen praksis gennem refleksioner på baggrund af afgangsprojektet
Processen for afgangsprojektet ser således ud:
1. Introforelæsning
Introforelæsningen på afgangsprojektet omhandler projektopgaveskrivning, hvor du bliver undervist i: hvordan du skriver en opgave, hvilke elementer opgaven skal indeholde og hvordan man i overskrifter bygger en opgave op. Forelæsningen er fælles for alle afgangsskrivende studerende, og dermed sikres der en fælles struktur på opgaverne. Det vil eksempelvis blive gennemgået: hvad de forskellige afsnit i opgaven skal indeholde, hvilke krav der stilles til opgaven og hvilke faldgruber der kan være.
I arbejdet med opbygningen af og indholdet i afgangsprojektet vil du blive undervist i, hvordan du skriver en indledning, som har en passende længde og sammenhæng med problemformuleringen, så der er en rød tråd mellem indledning og problemformulering. Derudover vil du blive undervist i, hvordan du skriver en sammenhængende problemformulering og konklusion, hvormed du bliver i stand til at læse problemet og svaret.
2. Praksisnære problemstillinger
I det videre forløb får du mulighed for, at fordybe dig i spørgsmål og centrale problemstillinger i projektopgaveskrivningen, som du brænder for at finde svar og perspektiver på. Herudfra udarbejdes en skriftlig fremstilling, af komplicerede sammenhænge og problemer. Du videreudvikler dermed evner til, at bruge teoretisk viden på analyser og problemstillinger, der er relevante inden for det skattefaglige område.
3. Netværksgrupper
Under afgangsprojektet får du mulighed for, at få nogle netværksgrupper, hvor man kan støtte hinanden i opgaveskrivningen. Netværksgrupperne betegnes ikke som studiegrupper, men som frivillige støttegrupper. Netværksgrupperne giver dig mulighed for, at diskutere spørgsmål og centrale problemstillinger, din skriftlige fremstilling, indhold og opbygning af afgangsprojektet eller andre relevante områder, hvor du har behov for sparring.
4. Vejledning
Der tilbydes 5 gange én times vejledning under afgangsprojektet, hvor du kan få vejledning undervejs i din opgaveskrivning og får godkendt emnevalg. Tidspunkt for vejledning fastsættes nærmere med din underviser.
5. Eksamen og formalia
Afgangsprojektet skal afleveres den første fredag i juni måned (forår) og første fredag i december (efterår). Den mundtlige eksamen vil tidligst foregå 14 dage efter aflevering af afgangsprojektet. Afgangsprojektet kan udarbejdes enten individuelt eller i samarbejde med andre studerende, dog maksimalt af 4 studerende. Afgangsprojektets omfang fremgår af studieordningen.
Det afsluttende afgangsprojekt skal gennemføres inden for centrale problemstillinger i uddannelsen, herunder ved anvendelse af den teoretiske viden, der er opnået ved de forudgående dele af uddannelsen.
Pris
Prisen for det afsluttende afgangsprojekt på diplom i skat er 12.000 kr.
Alumnenetværk
Som afgangsskrivende studerende på VIA University College, er du en del af vores alumnenetværk.
Alumnenetværket bliver årligt inviteret til faglige arrangementer og temadage i aktuelle skattefaglige områder, som indeholder faglige opdateringer af skattefagligt indhold. I forbindelse hermed vil der være mulighed for vidensdeling, sparring og netværksdannelse, i en faglig og social sammenhæng.